Γενική συνέλευση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής Κυριακή 17/10
Σύνδεσμοι-Φορείς

Γενική συνέλευση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής Κυριακή 17/10

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποιεί γενική συνέλευση την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στο Περιστέρι, στις 10.00, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (σταθμός μετρό Αγ. Αντώνιος).

Ύστερα από τη συγκέντρωσή του στο υπουργείο Εργασίας, για τη μη περικοπή του επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών, το Συνδικάτο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι απορρίφθηκε η πρόταση για επέκταση του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναφέρει σχετικά:

«Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 12 του Οκτωβρίου στο υπουργείο Εργασίας. Το αίτημα της παράστασης ήταν η μη περικοπή του επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών που στο τέλος του Οκτώβρη θα κοπεί για όλους τους εργαζόμενους των Δήμων.

»Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την γενική γραμματέα ξεκαθαρίσαμε για ακόμα μία φορά ότι δεν θα ανεχτούμε καμιά περικοπή ή απένταξη ειδικοτήτων από το συγκεκριμένο καθεστώς, το αντίθετο θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες. Δεν μπορεί σε έναν κλάδο που μετράει δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους η κυβέρνηση να προχωράει σε περικοπή επιδομάτων. Σήμερα του επιδόματος Βαρέας και Ανθυγιεινής εργασίας και αύριο των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

»Από τη μεριά της η γενική γραμματέας μας δήλωσε ότι το θέμα του επιδόματος δεν είναι της αποκλειστικής ευθύνης του υπουργείου εργασίας αλλά θα είναι μια συνολική κυβερνητική απόφαση και απέρριψε κάθετα τη πρόταση του Συνδικάτου για επέκταση του αριθμού των δικαιούχων του Ανθυγιεινού επιδόματος.

»Γνωρίζουμε καλά ότι σκοπός όλων των κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα είναι η συρρίκνωση της καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων για τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.    

»Συνάδελφοι επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση περίμενε να περάσει ο νόμος Χατζηδάκη γιατί θεωρούν ότι θα μας έχουν αλυσοδεμένους. Είναι γελασμένοι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet