Γ. Θεοδωρακόπουλος: Το πρόβλημα της βίας δεν είναι πλέον μόνο του αθλητισμού
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Το πρόβλημα της βίας δεν είναι πλέον μόνο του αθλητισμού

Ότι «και το υπουργείο Παιδείας πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο για την αντιμετώπιση της βίας» τονίζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυσης-Πεύκης Συμμαχία Πολιτών Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας του νεαρού φιλάθλου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρει: «Η υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού φιλάθλου στη Θεσσαλονίκη, επειδή …απάντησε στην ερώτηση χουλιγκάνων “τι ομάδα είναι” έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα. Στα αυτιά όλων μας ηχεί καθαρά η φωνή του Άλκη “σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο”. Κι επειδή τα φαινόμενα βίας έχουν γενικευτεί, μην ξεχνάμε και την επίθεση με μαχαίρι έξω από φροντιστήριο του Δήμου μας, στην Πεύκη, εναντίον εφήβου επειδή τα ρούχα του είχαν το σήμα της ομάδας του, καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλες τις πλευρές να δημιουργηθεί ασπίδα κατά της βίας.

Στην υπόθεση αυτή κύριο ρόλο παίζουν και οι αθλητικοί συντάκτες. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) που εφέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του έχει εδώ και καιρό αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη όλοι οι φορείς του αθλητισμού να συνεργαστούμε αρμονικά για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Όπως τον κύριο ρόλο τον έχει η πολιτεία με τη συμμετοχή τουλάχιστον των υπουργείων Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Δικαιοσύνης και Αθλητισμού. Ναι θεωρώ ότι και το υπουργείο Παιδείας πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο, γιατί μπορεί από τα σχολεία να δώσουμε στους νέους τις αθλητικές αρχές».

Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» των Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, ο κ. Θεοδωρακόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Παλαιότερα το πρόβλημα υπήρχε μέσα στα γήπεδα, ή γύρω από αυτά. Τώρα έχουμε δολοφονικές επιθέσεις πολύ μακριά από τους αθλητικούς χώρους. Έχουμε πλέον ξεφύγει από τη λεγόμενη οπαδική βία. Γιατί αν δούμε τα πράγματα από τη σωστή τους πλευρά ο αθλητισμός δεν γεννά βία, αντιθέτως είναι τις περισσότερες φορές θύμα της αφού στις τάξεις των φιλάθλων βρίσκουν καταφύγιο κάθε είδους παραβατικοί».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet