«Γ. Σεφέρης» προς δημοτικές αρχές: Καλύψτε τώρα τις ανάγκες εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Σύνδεσμοι-Φορείς

«Γ. Σεφέρης» προς δημοτικές αρχές: Καλύψτε τώρα τις ανάγκες εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Μπήκε Δεκέμβριος και τα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία παραμένουν και εντείνονται, με ευθύνη της κυβέρνησης, τόσο στα Ειδικά Σχολεία, που λειτουργούν υποστελεχωμένα, όσο και στα Γενικά Σχολεία, όπου η εξ αποστάσεως πραγματοποιείται μόνο χάρη στην ηρωική προσπάθεια εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Αυτό υποστηρίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, προσθέτοντας ότι οι γονείς «βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν εξοπλισμό και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην όποια εκπαιδευτική διαδικασία».

«Απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και οι δημοτικές αρχές παίρνουν θέση και δυστυχώς δεν συμπαρατάσσονται στην πλειονότητά τους με τις λαϊκές μορφωτικές ανάγκες, αλλά στηρίζουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική» συνεχίζει ο Σύλλογος, για να προσθέσει, απευθυνόμενος στις δημοτικές αρχές:

«Μετά όμως και την τελευταία απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών 4/12 για έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της χώρας, συνολικού ποσού ύψους 50.000.000 ευρώ, προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19, η οποία βέβαια προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της υποχρηματοδότησης, κατανέμοντας στους Δήμους της περιοχής μας 283.321,35 ευρώ για τη  Νέα Ιωνία, 201.284,88 ευρώ για το Ηράκλειο, 105.104,92 ευρώ για τη Μεταμόρφωση και 114.098,58 ευρώ για τη Λυκόβρυση-Πεύκη, ποσά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται  στην κάλυψη των αναγκών για τις οποίες κατευθύνονται, δεν θα έχετε την παραμικρή δικαιολογία να μη διαθέσετε ευρώ για την κάλυψη του τεχνολογικού εξοπλισμού, τουλάχιστον των καταγεγραμμένων αναγκών που και… πάλι θα σας αποστείλουμε». 

Και η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών καταλήγει:

«Είναι χρήματα του ελληνικού λαού που δεν θα δίνονταν αν δεν υπήρχε η οργανωμένη και επίμονη αγωνιστική απαίτηση εκπαιδευτικών – γονιών –  μαθητών, ακόμη και σε συνθήκες απαγόρευσης των κινητοποιήσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet