«Γ. Σεφέρης»: Τα εκπαιδευτικά σωματεία απάντησαν δυναμικά στην κοροϊδία της κυβέρνησης!
Σύνδεσμοι-Φορείς

«Γ. Σεφέρης»: Τα εκπαιδευτικά σωματεία απάντησαν δυναμικά στην κοροϊδία της κυβέρνησης!

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, «οργανωμένα και μαχητικά» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία, συμμετείχαν στη σημερινή (10/11) κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, αναδεικνύοντας «για άλλη μια φορά τα δίκαια και αναγκαία αιτήματά μας και δώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα».

«Μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι, έστω και αυτή τη στιγμή, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών, να σπάσουν τα τμήματα των μαθητών, να εξασφαλίσει δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία για όλους, καθώς να παρέχει δωρεάν και καθολικά όλα τα απαραίτητα μέσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα σχολεία που κλείνουν», όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, για να προσθέσει:

«Κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε εμείς ούτε οι μαθητές μας και δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με όλα τα απαραίτητα μέσα».

Και η ανακοίνωση του «Γ. Σεφέρη» συνεχίζει:

«Η πολιτική ηγεσία, για μια ακόμα φορά, αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των Συλλόγων και ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση,  προτιμώντας από τα πάνελ των ΜΜΕ να παρουσιάζει μια πλαστή εικόνα ότι λειτουργούν όλα τέλεια! 

»Τα ψέματα της όμως δεν πιάνουν τόπο πια! Όσο και αν προσπαθεί να πείσει ότι όλα “βαίνουν καλώς” η εικονική πραγματικότητα του υπουργείου Παιδείας καταρρέει! Το φιάσκο με την κατάρρευση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και της πλατφόρμας webex αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση όχι απλώς ήταν απροετοίμαστη, αλλά κυριολεκτικά δεν έκανε τίποτα για να αναβαθμίσει του δημόσιο σχολικό δίκτυο.

»Με τη στάση που έχουμε κρατήσει όλο το διάστημα της πανδημίας, με το κεφάλι μας ψηλά μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους γονείς, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να έχουμε μία εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυνατότητες της σημερινής εποχής, σε ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια, ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε καλά αυτό που ξέρουμε εδώ και χρόνια τώρα. Να μαθαίνουμε στα παιδιά μας την αλήθεια, κόντρα στην αδικία, κόντρα σε αυτούς που έχουν επιλέξει να τζογάρουν στην υγεία μας».

Ο Σύλλογος δίνει το επόμενο «ραντεβού» με συλλόγους γονέων, σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στη σύσκεψη, στις 18 Νοεμβρίου, στη Νέα Ιωνία και στην απεργία στις 26 του ίδιου μήνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet