Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Η κυβέρνηση καταργεί τις διακοπές του Πάσχα για τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών
Σύνδεσμοι-Φορείς

Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Η κυβέρνηση καταργεί τις διακοπές του Πάσχα για τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει τα εργατικά δικαιώματα με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού κάνει λόγο το Δίκτυο Εργαζομένων στου ΟΤΑ.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει το Δίκτυο, επιχειρείται να καταργηθούν οι ημέρες των διακοπών του Πάσχα για τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δικτύου:

Με πρόσχημα την πανδημία και απλές εγκύκλιους καταλύουν νόμους, επιβάλλοντας την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων.

Σε μια ακόμη αντεργατική πράξη προχώρησε η κυβέρνηση της Ν.Δ., εν μέσω πανδημίας. Καταργεί για τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα.

Οι εργαζόμενοι στους Δ.Π. Σταθμούς όλο αυτό το διάστημα που οι σταθμοί παραμένουν κλειστοί, λόγω των έκτακτων συνθηκών, αξιοποιούνται καθημερινά και παρέχουν εργασία σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων χωρίς καμία διαμαρτυρία, κατανοώντας τις έκτακτες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ο λαός και η χώρα.

Αυτό όμως που τώρα επιβάλλει η κυβέρνηση, φωτογραφίζοντας τις προθέσεις της για το μέλλον, ΔΕΝ έχει προηγούμενο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία -Κανονισμός Λειτουργίας- από τη Μ. Πέμπτη έως την Κυριακή του Θωμά, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί παραμένουν κλειστοί και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διακοπή εργασίας. Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (15-4-2020) ανατρέπεται ο κανονισμός, ο οποίος έχει ισχύ νόμου, και επιβάλλεται στους εργαζόμενους να παραβρίσκονται στη εργασία που τους έχουν αναθέσει οι δήμοι για το διάστημα που παραμένουν κλειστοί οι Π. Σταθμοί λόγω κορωνοϊού.

Οι νεοφιλελεύθεροι υπουργοί της Ν.Δ., με πρωτοπόρο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, θεωρούν ότι βρήκαν χρυσή ευκαιρία στη διάρκεια της πανδημίας που απειλεί τον λαό μας, να «ξηλώσουν τελείως το πουλόβερ», αναιρώντας στην πράξη το εναπομείναν εργατικό νομικό οπλοστάσιο. Καταργούν νόμους με εγκυκλίους. Αξιοποιούν τον φόβο της κοινωνίας, αλλά και την ευαισθησία που δείχνουν οι εργαζόμενοι για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης για να διασφαλίσουν τη γενικότερη συναίνεση και να καταργήσουν ότι δεν πρόλαβαν την εποχή των μνημονίων.

Γελιούνται όμως εάν πιστεύουν ότι θα καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα για να μας επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα, κατ’ εντολή των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και της μεγαλοεργοδοσίας, αλλά και λόγω των ιδεολογικών τους εμμονών.

Απαιτούμε άμεσα να ανακληθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ θα σας αφήσουμε, κυβέρνηση και εργοδοσία, να αξιοποιήσετε την πανδημία για την συρρίκνωση και κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet