Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Παρέμβαση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Σύνδεσμοι-Φορείς

Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Παρέμβαση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Το σχέδιο νόμου είναι συνέχεια ουσιαστικά του «Ν. Κατρούγκαλου», δεν αλλάζει τη φιλοσοφία του, αφού  ο πυρήνας της «αντιδραστικής» ασφαλιστικής μεταρρύθμισης παραμένει, με βασικότερο την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης και τη χωρίς κρατική εγγύηση της ανταποδοτικής και τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης μέχρι τα 30 χρόνια εργασίας, υποστηρίζει το Δίκτυο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Στην περέμβασή του για το ασφαλιστικό, το Δίκτυο επισημαίνει ότι παραμένουν σε ισχύ όλοι οι «αντιασφαλιστικοί μνημονιακοί νόμοι», που επέβαλαν σύνταξη στα 67 χρόνια. «Ένα μέτρο άκρως αντιπαραγωγικό, για να μιλήσουμε στην γλώσσα σας», όπως τονίζει.

Ορισμένες  ευνοϊκές παρεμβάσεις, όπως η άμεση καταβολή της κύριας, επικουρικής και εφάπαξ, εάν γίνουν πράξη θα είναι καλοδεχούμενες, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, αλλά προσθέτει:

«Γνωρίζουμε ότι με όσα προτείνουμε αμφισβητούνται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ΤΙΠΟΤΑ δεν θα κάνετε δεκτό. Γνωρίζουμε όμως και κάτι ακόμα, όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση σε αυτή είναι καθήκον. Για να πάρουμε πίσω τα δικαιώματα που κατακτήσαμε ως τάξη με αιματηρούς αγώνες δεν έχουμε άλλον δρόμο από την Αντίσταση και τον Αγώνα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet