ΔΑΣ ΟΤΑ: Συνεχίζεται ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία
Φωτογραφία: skai.gr
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΔΑΣ ΟΤΑ: Συνεχίζεται ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία

Τη «μεγάλη και μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων στους Δήμους στις 24 Μαΐου» τονίζει ότι χαιρετίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ. Όπως αναφέρει, «η μεγάλη συμμετοχή έδωσε απάντηση στην κυβέρνηση και στους δημάρχους ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω από την απαίτηση τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Μεταξύ άλλων η ΔΑΣ ΟΤΑ σημειώνει ότι στο πλαίσιο της κινητοποίησης η Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ προχώρησε σε δύο συναντήσεις. Η πρώτη ήταν με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, υπεύθυνο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η δεύτερη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Σχετικά με τη συνάντηση η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει: «Και στις δύο συναντήσεις και με τον αν. υπουργό εσωτερικών, αλλά και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, υποστηρίξαμε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Σήμερα, στους Δήμους υπάρχουν μεγάλα κενά από μόνιμο προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών και η λύση δεν μπορεί να είναι οι προσλήψεις συμβασιούχων και οι ιδιωτικοποιήσεις. Για τους αναπτυξιακούς οργανισμούς επισημάναμε ότι αυτοί αποτελούν τα εργαλεία που έχει δώσει η κυβέρνηση, προκειμένου να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εργολάβων. Δηλώσαμε ότι γνωρίζουμε καλά πως αυτή είναι στρατηγική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν είναι ανεκτό από τους εργαζόμενους στους Δήμους και απαιτήσαμε εδώ και τώρα την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και παράλληλα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet