ΔΑΣ-ΟΤΑ: «Όχι» στην παγίωση της τηλεργασίας – Μέσω αυτής προσπαθούν να καταργήσουν το 8ωρο!
zougla.gr
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΔΑΣ-ΟΤΑ: «Όχι» στην παγίωση της τηλεργασίας – Μέσω αυτής προσπαθούν να καταργήσουν το 8ωρο!

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την πανδημία «ως όχημα για να υλοποιήσει το αντεργατικό κυβερνητικό της πρόγραμμα». Σε αυτό αποδίδει η συλλογικότητα και τη νομιμοποίηση και παγίωση της τηλεργασίας.

Ειδικότερα, η ΔΑΣ-ΟΤΑ αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Eσωτερικών, για την «νομιμοποίηση» και παγίωση της τηλεργασίας, αποδεικνύει περίτρανα αυτό που η ΔΑΣ-ΟΤΑ έχει επισημάνει από την αρχή της πανδημίας, ότι η κυβέρνηση τη χρησιμοποιεί, όχι μόνο για να καλύψει την άρνησή της να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και ως όχημα για να υλοποιήσει το αντεργατικό κυβερνητικό της πρόγραμμα.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η τηλεργασία, μαζί με άλλες αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», είναι και αυτή για «το καλό μας», γιατί όπως φαίνεται, μεταξύ άλλων «ευεργετημάτων», από την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, μειώνει τα λειτουργικά έξοδα του εργαζόμενου που θα εξοικονομεί, αυτά που θα δαπανούσε για τη μετακίνηση στην εργασία του, προστατεύει το περιβάλλον, γιατί μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και επίσης η τηλεργασία καταπολεμά και την ερήμωση… της υπαίθρου!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet