Δράση εθελοντικής αναδάσωσης διοργανώνει ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στις 20/11
Κοινωνία

Δράση εθελοντικής αναδάσωσης διοργανώνει ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στις 20/11

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις αναδάσωσης βοηθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπλαση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος. Συγκεκριμένα φέτος ξεκινά να πραγματοποιεί δράσεις εθελοντικής αναδάσωσης στις περιοχές που καήκαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», διοργανώνει δράση εθελοντικής αναδάσωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στις 09:00, στον χώρο που βρίσκεται Βορειοανατολικά του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης».

Όλοι όσοι παρευρεθούν στη δράση αναδάσωσης θα έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλλια και να δώσουν ξανά ζωή και χρώμα στο μαύρο τοπίο. Αργότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν τη δυνατότητα να ποτίσουν και να τα φροντίσουν τα δενδρύλλια που θα έχουν φυτέψει.

Ο ΣΠΑΠ αναφέρει σχετικά:

«Με τη δράση αυτή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση πολιτών και κυρίως παιδιών σε θέματα περιβαλλοντολογικής προστασίας, δασοπροστασίας καθώς και εθελοντισμού. Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλοι μαζί δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, συμμετέχοντας και σε αυτή την εθελοντική αναδάσωση ενισχύοντας με τη δυναμική μας παρουσία την προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 8033622.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet