Δράση του ΣΠΑΠ για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών στο 10ο Δημοτικό Αμαρουσίου
Κοινωνία

Δράση του ΣΠΑΠ για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών στο 10ο Δημοτικό Αμαρουσίου

Στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε η 3η σειρά δράσεων των Βιωματικών Εργαστηρίων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά Δημοτικών Σχολείων των Δήμων – μελών του πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με γενικό τίτλο «Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια».

Στόχος των βιωματικών αυτών εργαστηρίων είναι η εξοικείωση των μαθητών με τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών, καθώς και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του Δημοτικού. Με την έναρξη του εργαστηρίου γίνεται μια εισαγωγική – διαδραστική παρουσίαση με την οποία τα παιδιά μαθαίνουν για τις έννοιες της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται για 2η χρονιά και  πραγματοποιείται σε Δημοτικά Σχολεία των 12 Δήμων – μελών του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου τα παιδιά, αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση, λειτούργησαν συμμετοχικά αξιοποιώντας ένα παλιό μπλουζάκι, παλιές εφημερίδες και μια χάρτινη συσκευασία από γάλα ή χυμό, με τα οποία και δημιούργησαν μια πάνινη τσάντα, ένα μικρό κάδο απορριμμάτων και ένα πορτοφόλι.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμοβ, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε σήμερα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου τα Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο ΣΠΑΠ για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, μέσα από βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες. Η σημερινή 3η δράση προσπαθεί, όπως και οι προηγούμενες, να μάθουν στα παιδιά τη χρησιμότητα της μείωσης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, αλλά κυρίως της επαναχρησιμοποίησης υλικών που συνήθως πετάμε και πρέπει να ανακυκλώνουμε. Μέσα από ένα βιωματικό, διαδραστικό, αλλά θα έλεγα και διασκεδαστικό εργαστήρι, τα παιδιά μετέτρεψαν τα υλικά που έφεραν από το σπίτι, σε πορτοφολάκι, τσάντα και μικρό κάδο απορριμμάτων για το γραφείο τους.

»Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την προθυμία, τον ζήλο και την ιδιαίτερη επιδεξιότητα που επέδειξαν καθώς επίσης και τους γονείς για την υποστήριξή τους. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τον διευθυντή Θανάση Γρίβα και τους εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου για την βοήθεια στη διοργάνωση της σημερινής δράσης μας, αλλά και για την περιβαλλοντική τους ευαισθησία γενικότερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet