ΕΕΤΑΑ: Στρατηγικός εταίρος του υπουργείου Τουρισμού η Αυτοδιοίκηση
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΕΕΤΑΑ: Στρατηγικός εταίρος του υπουργείου Τουρισμού η Αυτοδιοίκηση

Στο Συμβούλιο Τουρισμού των Περιφερειών της χώρας συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Σπύρος Σπυρίδων. Το θεσμοθετημένο όργανο των Περιφερειών για τον Τουρισμό συνεδρίασε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, με τη συμμετοχή του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, του υφυπουργού, Μάνου Κόνσολα, της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου και του γενικού γραμματέα του, Δημήτρη Φραγκάκη.

Ο κ. Σπυρίδων, στην ομιλία του, αφού ανέπτυξε τις δραστηριότητες της ΕΕΤΑΑ για τα θέματα τουρισμού, καθώς και την αναπτυξιακή προοπτική που έχει για την Αυτοδιοίκηση ο τομέας της Τουριστικής Οικονομίας, εστίασε στις πολιτικές που πρόκειται να ασκήσει στο άμεσο μέλλον η ΕΕΤΑΑ με στόχο την υποστήριξη της Αυτοδιοίκησης στον συγκεκριμένο τομέα.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο εγχειρίδιο «Τουριστικού Σχεδιασμού και Προβολής», που ήδη εκπονήθηκε από την ΕΕΤΑΑ και απευθύνεται κυρίως στους αιρετούς, καθώς και στην ολοκλήρωση του «Οδηγού  Σύνταξης Σχεδίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης», που αφορά περισσότερο τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης που είναι εξειδικευμένα στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση της τοπικής τουριστικής πολιτικής.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε την πρόθεση της ΕΕΤΑΑ να προχωρήσει, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, στη διοργάνωση ειδικού προγράμματος κατάρτισης προκειμένου να αποκτηθεί η απαραίτητη γνώση και μεθοδολογία που είναι αναγκαία για τα αυτοδιοικητικά στελέχη που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Τουρισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση», κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοθεί η ευκαιρία σε εκπροσώπους από το υπουργείο Τουρισμού και την Αυτοδιοίκηση, καθώς και σε ειδικούς εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από καλές πρακτικές, με στόχο τη δημιουργία τουριστικής ανάπτυξης σχεδιασμένη στις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφορίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet