Η εκστρατεία του Δικτύου SDG 17 Greece για τη στήριξη της κακοποιημένης γυναίκας συνεχίστηκε στον Δήμο Ελευσίνας
Σύνδεσμοι-Φορείς

Η εκστρατεία του Δικτύου SDG 17 Greece για τη στήριξη της κακοποιημένης γυναίκας συνεχίστηκε στον Δήμο Ελευσίνας

Με την προσφορά δωρεάν πακέτων πλήρους διαγνωστικού και γυναικολογικού ελέγχου σε 35 γυναίκες που βιώνουν θέματα ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκουν καταφύγιο στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Ελευσίνας, συνέχισε το Δίκτυο SDG 17 Greece την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει για τη στήριξη της Γυναίκας και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Την προσφορά υγείας, που αποτελεί ευγενική προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, παρέδωσε η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, στον δήμαρχο Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου.

Τη δράση υλοποιεί το αυτοδιοικητικό Δίκτυο SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο των πολιτικών που υπηρετεί για την προαγωγή της θέσης της γυναίκας ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας, όπως αυτές ενσωματώνονται και στις στοχεύσεις της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, και συγκεκριμένα στον Στόχο 5 για την ισότητα των φύλων και στον Στόχου 10 για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες.

Η κ. Πατούλη, ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Ελευσίνας και τους συνεργάτες του για το ευρύτατο δίκτυο δομών κοινωνικής υποστήριξης προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που διαθέτει ο Δήμος. Επίσης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στο Δίκτυο συμφώνησαν να πορευτούν από κοινού για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού αλλά και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Με την ευκαιρία της προσφοράς υγείας προς τον Δήμο Ελευσίνας, η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece δήλωσε:

«Συνεχίζουμε στον Δήμο Ελευσίνας την εκστρατεία του Δικτύου για τη στήριξη των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που βρίσκουν προστασία και υποστήριξη στον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Θυμάτων Βίας του Δήμου με τη δωρεάν προσφορά στις ωφελούμενες πακέτων για έναν πλήρη διαγνωστικό και γυναικολογικό έλεγχο. Ο Δήμος Ελευσίνας, ενεργό μέλος του Δικτύου, είχε προ μηνών αγκαλιάσει την πρωτοβουλία μας για τη στήριξη της εκστρατείας “Έχεις φωνή” του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

»Σήμερα μαζί κάνουμε ένα ακόμα βήμα μέσα από ένα “δώρο” υγείας που προσφέρουμε στις γυναίκες που υποφέρουν ή απειλούνται. Η ψυχολογική υποστήριξη και νομική προστασία που προσφέρει ο Δήμος προς κάθε γυναίκα που βιώνει τη βία μέσα στο σπίτι της, αποτελεί απόδειξη της κοινωνικής ευαισθητοποίησης του δημάρχου Δημήτρη Οικονόμου και της ομάδας του σε κοινωνικά ζητήματα πρωτεύουσας σημασίας. Ως Δίκτυο για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών που υπηρετούμε πολιτικές για την προαγωγή της θέσης της γυναίκας ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας, όπως αυτές ενσωματώνονται και στις στοχεύσεις της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης, ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες των Δήμων μελών μας προς αυτή την κατεύθυνση. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας όσον αφορά στην ενδοοικογενειακή βία, ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, και ενεργοποιούμαστε μέσω των Δήμων μελών για την προστασία της Γυναίκας ώστε να πάψει να βιώνει τον φόβο και την απειλή της βίας μέσα στο οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό της περιβάλλον».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο δήμαρχος Ελευσίνας και οι συνεργάτες του, Σεβασμία Ανθή Γκιόγκα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Κωνσταντία Ζγαντζούρη, διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Ευγενία Βούλγαρη, Κατερίνα Μαρούγκα, Μαίρη Μητροπούλου και Κωνσταντίνος Τζαβάς, ευχαρίστησαν ιδιαίτερα την κ. Μ. Σταυράκη Πατούλη και το Δίκτυο SDG 17 Greece για τη στήριξη της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet