Η καταγραφή της κατάστασης στο Δάσος Συγγρού από τον φορέα πολιτών Κηφισιάς/Αμαρουσίου
Σύνδεσμοι-Φορείς

Η καταγραφή της κατάστασης στο Δάσος Συγγρού από τον φορέα πολιτών Κηφισιάς/Αμαρουσίου

Ο φορέας πολιτών Κηφισιάς/Αμαρουσίου «Το δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες», το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουλίου 2020 είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την εβδομαδιαία καταγραφή της κατάστασης του δάσους Συγγρού.

Τα μέλη δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένα που ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις των ξερών χόρτων στο δάσος Συγγρού, ενώ μαζεύτηκαν πολλά από τα σκουπίδια που παρέμεναν επί μήνες στους κάδους. «Έτσι, παρά του ότι έφθασε αισίως το μέσον της αντιπυρικής και πλέον και καλοκαιρινής περιόδου, έστω και τώρα, σημαντικές εστίες κινδύνου άρχισαν να εκλείπουν από τον χώρο που αγαπάμε να περπατάμε, να γυμναζόμαστε, να κάνουμε βόλτα τα ζώα μας. Το δάσος Συγγρού, που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι ασφαλές και καθαρό», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του φορέα.

Ωστόσο προσθέτουν ότι οι απαραίτητες εργασίες δεν τελείωσαν, αφού το βόρειο τμήμα του Δάσους Συγγρού μέχρι και την Κυριακή ήταν ακόμη γεμάτο ξερά χόρτα, αλλά και σκουπίδια· η κατάσταση ήταν ενδεικτική στο ύψος του θεάτρου της Σχολής Αναβρύτων.

Χθες Κυριακή, ο αέρας ήταν «αυγουστιάτικος» (μπουρίνι) και αρκετοί φίλοι του φορέα πολιτών συνεννοήθηκαν να κάνουν συνεχείς βόλτες, όλη την ημέρα, για να προσέχουμε την κατάσταση, ειδικά στα σημεία που δεν έχαν καθαριστεί ακόμη.

«Οι συνελεύσεις μας και ο θετικός ρόλος τους»

Ο φορέας επίσης ευχαριστεί όλες και όλους που παρευρέθηκαν στις δύο ανοικτές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε 21 και 28/6, όπου με ομόφωνο ψήφισμα, εστάλη μήνυμα στους κατάλληλους παραλήπτες και έτσι, μετά τη δεύτερη συνέλευση και τη δημοσιοποίηση του ψηφίσματος ξεκίνησαν, «και με ταχύτητα μάλιστα, οι εργασίες που καθυστερούσαν τους προηγούμενους μήνες και ενώ γίνονταν άλλα … αντί άλλων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Καλό θα ήταν από την επόμενη χρονιά, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, να επιτευχθεί το αυτονόητο, δηλαδή το Δάσος Συγγρού να είναι ασφαλές και έτοιμο από την πρώτη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου, προσθέτουν οι εκπρόσωποι του φορέα.

«Συνεχίζουμε…»

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι δεν εφησυχάζουν και ούτε κάνουν «προσωπικές και ωφελιμιστικού τύπου δημόσιες σχέσεις οσφυοκαμψίας». Γι’ αυτό και παρά του ότι η ανακοίνωσή τους αναφέρεται σε θετικά νέα για τις προσπάθειές και τους στόχους τους, σημειώνουν ότι στις χθεσινές (5/7) βόλτες τους στον χώρο παρατήρησαν «το απαράδεκτο γεγονός να έχουν μεν προχωρήσει σημαντικά οι καθαρισμοί από ξερά στο εσωτερικό του δάσους μας, αλλά να είναι γεμάτο ψηλά, ξερά χόρτα το γειτονικό στο δάσος Συγγρού, Κτήμα Καρέλλα». «Διερωτάται κανείς γιατί δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των αρμοδίων για τον έναν χώρο και  αυτών που είναι υπεύθυνοι για τον άλλον;» ρωτά ο φορέας και προσθέτει:

«Σημειώνουμε γι΄αυτούς που καμώνονται τους γνώστες και τους έμπειρους, ότι όσες φορές έχει πιάσει φωτιά στο Δάσος Συγγρού, έχει εισέλθει από τα γειτονικά του κτήματα και αφού τα έχει κάψει και αυτά!
Τουλάχιστον, οι αρμόδιοι για το Δάσος Συγγρού καλό θα ήταν την επόμενη χρονιά να δώσουν εντολές, ώστε η αποψίλωση των ξερόχορτων να ξεκινά από τα βόρεια και ανατολικά όρια του Δάσους Συγγρού, ώστε να αποκόπτεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα η σύνδεση με τα ξερόχορτα από τα συνορεύοντα κτήματα Καρέλλα κ.λπ.».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: 

«Ενημερώνουμε ότι όλες οι ενέργειες που συναποφασίσαμε στην τελευταία μας ανοικτή συνάντηση για τον μοναδικό μας σκοπό, την προστασία του δάσους Συγγρού για το όφελος των μοναδικών εγγυητών και τελικών ιδιοκτητών του, δηλαδή όλων -ανεξαιρέτως- των πολιτών, προετοιμάζονται και προχωράνε κανονικά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet