Η Μ. Πατούλη συζητά για το Δίκτυο «Τέχνη Χρω» με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Σύνδεσμοι-Φορείς

Η Μ. Πατούλη συζητά για το Δίκτυο «Τέχνη Χρω» με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Το προφίλ και τις στοχεύσεις του νεοσύστατου Πανελλήνιου Δικτύου για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ  – Πολιτισμού – Παιδείας – Περιβάλλοντος ΟΤΑ «Τέχνη Χρω» παρουσίασε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σε συνέντευξή της στο EUBackstage από την «καρδιά» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην έναρξη της συνέντευξης, η κ. Πατούλη αναφέρθηκε στην επιλογή του δελφικού παραγγέλματος «Τέχνη Χρω» ως διακριτικό τίτλο του Δικτύου, αλλά και στον κύκλο των επαφών της στην Ευρώπη με σκοπό την προβολή του.

«Πρόκειται για έναν κινητήριο αυτοδιοικητικό μοχλό που εστιάζει σε θέματα πολιτισμού, παιδείας, περιβάλλοντος με μία βασική ιδιαιτερότητα που το διαφοροποιεί από τα άλλα δίκτυα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Έχουμε πετύχει μία στρατηγική συμμαχία με το γραφείο Επικοινωνίας του ΟΗΕ για Ελλάδα και Κύπρο, με στόχο να προωθήσουμε, να προάγουμε στην Ελλάδα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Οργανισμού, μέσα από την “κωδικοποίηση”, τον “χάρτη” θα έλεγα των πανανθρώπινων δικαιωμάτων για την ευημερία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα» είπε η κ. Πατούλη.

Εστιάζοντας στη σημασία της πρωτοβουλίας για την προώθηση των στόχων του ΟΗΕ για την τρέχουσα δεκαετία μέσα από την Αυτοδιοίκηση, αλλά και στα οφέλη της ενεργοποίησης του Δικτύου υπό την ομπρέλα του γραφείου Επικοινωνίας του Οργανισμού για Ελλάδα και Κύπρο σε επίπεδο καθοδήγησης και ευρωπαϊκής προβολής, η πρόεδρος του Δικτύου αναφέρθηκε στο έλλειμμα που υπάρχει στη χώρα μας όσον αφορά στην προώθηση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030, σημειώνοντας: «Για αυτό και μέσα από αυτή την εθνική δύναμη που αποτελεί η Αυτοδιοίκηση θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Ευρώπη και τον ΟΗΕ για να προάγουμε αυτούς τους 17 στόχους και τον πολιτισμό».

Αναφερόμενη στις δράσεις που προγραμματίζει το Δίκτυο, μίλησε για εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και πιλοτικά προγράμματα με επίκεντρο τα σχολεία, με σημείο αναφοράς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με στόχο να γνωρίσουν τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, όπως, επίσης, για δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προώθησης της φιλοσοφίας της κυκλικής οικονομίας.

Με αναφορά στην «Πράσινη Συμφωνία», που βρίσκεται στο επίκεντρο της επόμενης προγραμματικής περιόδου που «αγκαλιάζει» θέματα κλιματικής αλλαγής και κυκλικής οικονομίας, η κ. Πατούλη μίλησε για τη σημασία της ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και μέσω της στήριξης του Δικτύου από τους αντιπροσώπους της Ελλάδας στην Ευρωβουλή, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και τη δικτύωση με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του και την προώθηση κοινών δράσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet