Η Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία καταθέτει πρόταση για παράταση του προγράμματος
Σύνδεσμοι-Φορείς

Η Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία καταθέτει πρόταση για παράταση του προγράμματος

Η Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία ενημερώνει τους πολίτες ότι, την Τρίτη 22 Ιουνίου, στις 6μ.μ., θα καταθέσει τη δική της πρόταση στη Βουλή, όσον αφορά στην παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ, καλώντας όλες και όλους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην οδό Βασ. Σοφίας στο ύψος των λουλουδάδικων.

Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η παράταση του προγράμματος. Παράταση που κερδήθηκε ύστερα από συντονισμένο μαζικό αγώνα. Μέσα από το καμίνι του αγώνα στήθηκε η Παναττική Επιτροπή.

Δεν σταματήσαμε στιγμή να παλεύουμε για τα δίκια μας, που είναι δίκια όλης της εργατικής τάξης. Βρεθήκαμε σε όλα τα αγωνιστικά καλέσματα, αντισταθήκαμε στο νέο αντεργατικό νόμο που μετατρέπει τις εργασιακές συνθήκες από ζούγκλα σε γαλέρα.

Άλλωστε είμαστε αυτοί που έχουν γευθεί για τα καλά το μαρτύριο της ανεργίας. Αυτό το «προσόν» ήταν το κύριο για να εργαστούμε με αυτήν την απαράδεκτη σύμβαση.

Μας κουνάν το χέρι ότι ξέραμε τι σύμβαση υπογράφαμε, για πόσο χρόνο θα είχαμε δουλειά… Είναι απαράδεκτοι. Κανείς μας δεν είχε δέκα επιλογές και διάλεξε την χειρότερη. Ένα κόμματι ψωμί θέλαμε να βάλουμε στο τραπέζι και επιλέξαμε τα ψίχουλα από ανάγκη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παλεύουμε για την ζωή που μας έκλεψαν. Χθες στη συγκέντρωση χιλιάδες φώναζαν μαζί μας «ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΑ».

Συνάδελφοι,

Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε αριθμοί μιας μίζερης στατιστικής. Προσφέραμε, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, για να καλύψουμε τις ανάγκες που προκύψαν από την πανδημία. Στελεχώσαμε τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες των Δήμων, των Περιφερειών και άλλων φορέων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές αυξημένες λαϊκές ανάγκες. Οι ανάγκες αυτές δεν θα εξαφανιστούν αν μας απολύσουν.

Έχουμε πλέον πείρα. Δεν τρώμε πλέον τα ψέματα τους ότι δεν υπάρχουν χρήματα ή ότι η Ε.Ε. δεν το επιτρέπει. Ξέρουμε ότι η πίεση των εργαζομένων και η οργάνωση του αγώνα μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Την Τρίτη στις 22 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα καταθέτουμε την δική μας πρόταση στη Βουλή. Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία για μαζική συμμετοχή. Για να μπει τέλος στην κοροϊδία.

Η πρόταση περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

  • Παράταση του προγράμματος μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους για  όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet