ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων: Όλοι στις συγκεντρώσεις για την κοινωνική ένταξη προσφύγων στις 8 & 20 Μαρτίου
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων: Όλοι στις συγκεντρώσεις για την κοινωνική ένταξη προσφύγων στις 8 & 20 Μαρτίου

Σε διαδήλωση, στους δρόμους έξω από τα στρατόπεδα της Μαλακάσας, προχώρησαν πρόσφυγες που διαμένουν σε αυτά, το μεσημέρι της 21ης Φεβρουαρίου, όπως ενημερώνουν οι Τοπικές Eπιτροπές ΚΕΕΡΦΑ Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, οι ανωτέρω Eπιτροπές αναφέρουν τα εξής:

Για πρώτη φορά τα δυο στρατόπεδα της Μαλακάσας βρέθηκαν σε μια κοινή κινητοποίηση, με αφορμή τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργάνωσαν οι τοπικές ΚΕΕΡΦΑ Bορείων Προαστίων.

Τα στρατόπεδα της Μαλακάσας ξεχειλίζουν από οργή για τα όσα έχουν συμβεί, ιδιαίτερα τους τελευταίους 11 μήνες της πανδημίας. Από την έλλειψη ρεύματος και νερού, μέχρι τις αυθαίρετες απαγορεύσεις εξόδου δήθεν για υγειονομικούς λόγους, αλλά και τα δομικά εμπόδια που τους βάζει η ρατσιστική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, οι πρόσφυγες διαδήλωσαν για όλα αυτά που τους καθιστούν, στην ουσία, όμηρους στα δυο στρατόπεδα που ούτε κατ’ ευφημισμόν δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «φιλοξενίας».

Επόμενα βήματα, η οργάνωση της απεργιακής 8 Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών και της 20ης Μαρτίου, Διεθνούς Ημέρας Δράσης κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού!

Μαζί με τους πρόσφυγες παλεύουμε και διεκδικούμε στέγαση στις πόλεις, σε σπίτια και ξενοδοχεία και εκκένωση των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Άσυλο και χαρτιά για όλους και όλες. Τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Εμβόλια για όλους και όλες.

Καλούμε τους φορείς, τα σωματεία εργαζόμενων, τις τοπικές συλλογικότητες και τα δημοτικά σχήματα των Βορείων Προαστίων να στηρίξουν αυτήν τη μάχη και να διαδηλώσουν μαζί με τους πρόσφυγες, από τη Μαλακάσα, στις 8 Μαρτίου, στη 1μ.μ., στην πλ. Κλαυθμώνος και στις 20 Μαρτίου, στις 3μ.μ. στην πλ. Ομόνοιας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet