Μαζική συμμετοχή στην 7η Εθελοντική Αναδάσωση για το 2023 στην πηγή Καρακαντά
Κοινωνία

Μαζική συμμετοχή στην 7η Εθελοντική Αναδάσωση για το 2023 στην πηγή Καρακαντά

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) πραγματοποίησε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 την 7η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης για το 2023, σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και την εταιρεία MARMOLINE, στο Πεντελικό Όρος και συγκεκριμένα στην πηγή Καρακαντά (Πουρνάρας).

Ο ΣΠΑΠ και το 2023 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022 για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο του Πεντελικού Όρους. Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, μαθητές, καθηγητές, εθελοντές, εθελοντικές ομάδες, καθώς και εταιρείες, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευθύνης, που όχι μόνο βοηθούν στην αποκατάσταση αλλά υιοθετούν και συγκεκριμένα σημεία στο Πεντελικό Όρος προκειμένου να αναδασώσουν, να ποτίσουν και φροντίσουν τα δένδρα αυτά μέχρι τη στιγμή που θα είναι έτοιμα να συντηρηθούν μόνα τους.

Στη 7η εθελοντική δράση αναδάσωσης, από τις συνολικά 11 δράσεις εθελοντικής αναδάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη φετινή φυτευτική περίοδο, έλαβαν μέρος δεκάδες παιδιά, πολίτες και εθελοντές, που φύτεψαν πλήθος δένδρων, «με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΠΑΠ.

Παρόντες στη δράση αυτή ήταν ο προέδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Άγγελος Παλαιοδήμος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου Δημήτρης Πιτιανούδης και οι εθελοντικές ομάδες Εθελοντών Διασωστών Ροδόπολης και Διονύσου.

Η επόμενη δράση αναδάσωσης θα είναι μαθητική και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στην περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Βρισκόμαστε σήμερα στην πηγή Καρακαντά (Πουρνάρας) συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με την 7η κατά σειρά δράση εθελοντικής αναδάσωσης για το 2023, την οποία πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και την υποστήριξη της εταιρείας MARMOLINE, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να ξαναπρασινίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου 2022.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος με τη σημερινή δράση, καθώς οι αναδασώσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσουμε και ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά στη σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και της εθελοντικής προσφοράς».

Σας περιμένουμε όλους στην επόμενη δράση εθελοντικής μαθητικής αναδάσωσης την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:00 στην περιοχή βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει έξι δράσεις προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια που καταβάλουμε για να ξαναπρασινίσουμε το Πεντελικό μας.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την εταιρεία MARMOLINE για την πολύτιμη στήριξη της ,τα παιδιά, του πολίτες, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ και του Δήμου Πεντέλης, τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες των Εθελοντών Διασωστών Ροδόπολης και Διονύσου που με την σημερινή παρουσία τους βοήθησαν στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε  την καμένη περιοχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet