Ξεχωριστή εκδήλωση για παιδιά διοργάνωσε ο ΣΠΑΠ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ξεχωριστή εκδήλωση για παιδιά διοργάνωσε ο ΣΠΑΠ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης, διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση – δράση αφιερωμένη στα παιδιά και στο περιβάλλον στο Πευκοδάσος στα Μελίσσια.

Ειδικότερα τα παιδιά που παρευρευθήκαν στην εκδήλωση αυτή είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε βιωματικές δράσεις και πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ενημερώθηκαν καταρχήν για την αξία και τη σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν σε μία ζαρντινιέρα οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.ά.), δημιουργώντας και μαθαίνοντας πώς να δημιουργήσουν το δικό τους μικρό μποστανάκι.

Φεύγοντας το έπαιρναν μαζί τους προκειμένου να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση, μαθαίνοντας πώς να το φροντίζουν στο σπίτι τους προκειμένου να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς. Επίσης μαζί τους πήραν αναμνηστικά δωράκια, καπέλα και τσάντες.

Παράλληλα ο Δήμος Πεντέλης εγκαινίασε την καινούργια παιδική χαρά με ήρωες από τον Αστερίξ, ενημέρωσε για τους καφέ κάδους και είχε πολλά διαδραστικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση του ΣΠΑΠ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet