Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: Κάλεσμα στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση της Τρίτης  26/5
902.gr
Κοινωνία

Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: Κάλεσμα στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση της Τρίτης 26/5

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων της Περιφέρειας «για δυνάμωμα της πάλης» έτσι ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ν.Δ. για την Παιδεία. Παράλληλα, τις καλεί να συμμετάσχουν «μαζικά και μαχητικά» στη νέα πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Τρίτη 26 Μαΐου, στις 7μ.μ. στα Προπύλαια.

Όλο αυτό το διάστημα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων συντόνισαν τον αγώνα τους με εκπαιδευτικούς και μαθητές με στόχο να μην κατατεθεί το «αντιδραστικό νομοσχέδιο», δηλώνοντας ότι:

  • Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα δίνει ισότιμα τη σύγχρονη μόρφωση. ΟΧΙ ένα σχολείο «εργαστήρι δεξιοτήτων», με αποσπασματική και διαφοροποιημένη απόκτηση δεξιοτήτων.
  • Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα ενισχύσει τη γενική μόρφωση. Γιατί όλα τα μαθήματα έχουν την ιδιαίτερη παιδαγωγική σημασία τους στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας. ΟΧΙ ένα σχολείο που εντείνει την κατηγοριοποίηση μαθημάτων, αυξάνει τα εξεταζόμενα μαθήματα και καταργεί τη δεύτερη εξεταστική του Ιούνη.
  • Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα προετοιμάζει τον μαθητή για την Ανώτατη Εκπαίδευση. ΟΧΙ ένα σχολείο «εξεταστική αρένα» όπου οι μαθητές θα ωθούνται ακόμα περισσότερο στα φροντιστήρια και εμείς οι γονείς θα βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας.
  • Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που μέσα από τη γενική μόρφωση θα ενισχύει την κριτική σκέψη του μαθητή. ΟΧΙ ένα σχολείο της Τράπεζας Θεμάτων, δηλ. της τυποποίησης της γνώσης
  • Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που οικονομικά θα στηρίζεται πλήρως και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό. ΟΧΙ ένα σχολείο «αυτόνομο», δηλαδή ένα σχολείο που σταδιακά θα αποκόπτεται από την κρατική χρηματοδότηση και θα διαμορφώνει πρόγραμμα μαθημάτων ανάλογα με τις ανάγκες της οικονομίας, αντί να παρέχει σε όλους τους μαθητές το ίδιο επίπεδο γνώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet