Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων  Περιφέρειας Αττικής: Τραγελαφική η κατάσταση στα σχολεία
MotionTeam/MOTION TEAM
Κοινωνία

Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής: Τραγελαφική η κατάσταση στα σχολεία

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στα σχολεία, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι, η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, κάνοντας λόγο για «παλινωδίες της κυβέρνησης που δεν έχουν τελειωμό».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η κατάσταση που διαμορφώνεται από την κυβέρνηση όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14/09, έχει πλέον τραγελαφικά χαρακτηριστικά.

  • Δεν φτάνει που μαθητές στοιβάζονται σε 25άρια και 27άρια τμήματα, ενώ τα κρούσματα της πανδημίας αυξάνονται καθημερινά.
  • Δεν φτάνει που οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν προβληματική την κάλυψη της ύλης που χάθηκε στο τελευταίο περσινό 3μηνο.
  • Δεν φτάνει που το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για την τήρηση του πρωτοκόλλου ΕΟΔΥ όσον αφορά την απολύμανση και καθαριότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των σχολείων.
  • Δεν φτάνει που κανένα υλικό καθαριότητας δεν έχει παραληφθεί από τους Δήμους.
  • Δεν φτάνει που η αρχική διαπίστωση και περίθαλψη περιστατικού Covid έχει ανατεθεί στους εκπαιδευτικούς, ενώ καμία συζήτηση για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ δεν έχει γίνει, το υπουργείο Παιδείας μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα όλοι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της χώρας πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο τους στις 8.15π.μ., σε αντίθεση με τις οδηγίες που αφ’ ενός το ίδιο το Υπουργείο είχε αποστείλει στις 9/9 και αφ’ ετέρου είχαν ήδη δοθεί στους μαθητές από τα σχολεία τους.

Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη πλέον στάση της κυβέρνησης, στάση που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες στους γονείς σχετικά με τη δυνατότητα ανάληψης της απαιτούμενης ευθύνης για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Καλούμε τους Συλλόγους και τις Ενώσεις γονέων να είναι αυτοί τα μάτια και τα αφτιά των παιδιών μας, διαμορφώνοντας κοινό μέτωπο με εκπαιδευτικούς και μαθητές, διεκδικώντας όλα τα αναγκαία σε καιρό πανδημίας μέτρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet