Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος προτείνει σχέδιο διάσωσης της εστίασης εν μέσω «Covid-19»
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος προτείνει σχέδιο διάσωσης της εστίασης εν μέσω «Covid-19»

Με αφορμή δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας, που αναφέρει ότι ο δήμαρχος της πόλης Βίλνιους, πρωτεύουσας της Λιθουανίας, προτίθεται να μετατρέψει την πόλη σε ένα απέραντο ανοιχτό καφέ, παραδίδοντας το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χώρου σε ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων, ώστε να τοποθετήσουν τραπέζια έξω, τηρώντας ταυτόχρονα τις αποστάσεις που έχει θεσπίσει το υπουργείο Υγείας, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, Νεκτάριος Καλαντζής, προτείνει και προτρέπει τους δημάρχους της χώρας μας να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα και να διαθέσουν σε όσα καταστήματα εστίασης βρίσκονται μπροστά σε μεγάλα πάρκα και πλατείες επιπλέον δωρεάν χώρο για να τοποθετηθούν τα τραπεζοκαθίσματα που δεν μπορούν να είναι στον εσωτερικό χώρο, εξαιτίας της απαγόρευσης.

Ο κ. Καλαντζής αναφέρει ότι «τώρα όσο ποτέ, πρέπει να στηριχθεί ο σημαντικός κλάδος της οικονομίας μας που είναι η εστίαση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση παραχωρώντας επιπλέον χώρους (κομμάτια πάρκων και πλατειών) σε καταστήματα παγώνοντας τα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα για όσο καιρό διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καλαντζής τονίζει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να πάρει αυτή τη στιγμή ρηξικέλευθες αποφάσεις στηρίζοντας τον επαγγελματία της εστίασης, τον μικρό επιχειρηματία, τον τουρισμό και κυρίως να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλισθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας», ενώ προσθέτει ότι «οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια μετά από τόσα χρόνια κρίσης, να ζήσουν ξανά την αβεβαιότητα της ημιαπασχόλησης ή μίας απόλυσης».

Το εναλλακτικό σχέδιο που υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος είναι «τα καφέ που βρίσκονται κοντά σε πλατείες και δρόμους να επιτρέπεται να στήνουν έξω τραπεζάκια δωρεάν για όλο το 2020 για να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους στη διάρκεια της καραντίνας», όπως ακριβώς θα συμβεί και στο Βίλνιους, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας και οι πόλεις ζωντανές.

Τέλος ο κ. Καλαντζής σημειώνει ότι «είναι καιρός η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ευθυγραμμιστεί ευρωπαϊκά, παίρνοντας καλές πρακτικές και παραδείγματα, η μία χώρα από την άλλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet