Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ σε σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία Ανατ. Αττικής
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ σε σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία Ανατ. Αττικής

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιδήμαρχος Πεντέλης, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής, που διεξήχθη υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Αθανασίου Αυγερινού, έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου και κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων – παγετών, καθώς και την εκδήλωση σεισμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος  Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνος και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ, Αθανάσιος Κρητικός,  ο αντιδήμαρχος Κρωπίας Θεόδωρος Γρίβας, ο δασάρχης Πεντέλης, Αθανάσιος Ρέππας, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη των δήμων της Ανατολικής Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Λιμεναρχείου Ραφήνας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφέρειας Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων κ.ά.   

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και στη συνέχεια την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Συνεχίζοντας ο κ. Βλάσσης Σιώμος υπογράμμισε την πρόταση να δοθεί περισσότερη έμφαση στις ασκήσεις επί χάρτου, αλλά κυρίως πεδίου, με ιδιαίτερο βάρος στην εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας και των πολιτών.

«Πρέπει να ετοιμαστούμε, να σχεδιάσουμε, να εκπαιδευτούμε και εν τέλει να προσπαθήσουμε να προλάβουμε κάθε μορφής φυσικό φαινόμενο ή καταστροφή» επισήμανε.

Τόνισε, επίσης, το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε όλους τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής από πέρυσι, με την ύπαρξη τεράστιου όγκου κλαδεμάτων και την έλλειψη χώρων ολοκληρωμένης διαχείρισης των κλαδεμάτων και κηπαίων και εξήρε την άριστη συνεργασία για τα συγκεκριμένα θέματα με το Δασαρχείο Πεντέλης.

Επισήμανε, ακόμη, την ανάγκη εκταμίευσης των ΚΑΠ Πυροπροστασίας από τον Ιανουάριο για καλύτερο σχεδιασμό των δράσεων πρόληψης των Δήμων, καθώς και τη θεσμοθέτηση με νομοθετική ρύθμιση της απαγόρευσης κλαδεύσεων δένδρων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ζητήθηκε, επίσης, η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαιτέρως του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, που έχει, όπως είπε ο κ. Σιώμος, ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, για τον εμπλουτισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού των Συνδέσμων Δήμων που είναι φορείς διαδημοτικής συνεργασίας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠΑ ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεχή και αγαστή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet