Ο ΣΒΑΠ χαιρετίζει την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ο ΣΒΑΠ χαιρετίζει την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ – πρ. 21 ΟΤΑ) χαιρετίζει την εξαγγελία του υπουργού Υποδομών για την υλοποίηση του πολυπόθητου έργου της «Επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης».

Ένα έργο που αναμένεται να συμβάλλει, όπως σημειώνει ο ΣΒΑΠ, ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και την ανακούφιση των τοπικών δρόμων γειτονιάς  τεσσάρων τουλάχιστον Δήμων (Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Κηφισιάς) από τη διερχόμενη κυκλοφορία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος ήδη από το 2018, σε συνεργασία με τους Δήμους Λυκόβρυσης – Πεύκης και Ηρακλείου, είχε αναδείξει τη δραματική διόγκωση του προβλήματος, με μετρήσεις που πραγματοποίησε στον κόμβο της Λ. Κύμης – Βύρωνος – Πλαπούτα – Αγωνιστών.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις αυτές:

16.000 περίπου οχήματα ανά εικοσιτετράωρο διέρχονται από το σημείο με κατεύθυνση προς τα βόρεια και 19.000 προς τα νότια, δημιουργώντας κυκλοφοριακή ασφυξία, αλλά και ρύπους σε τοπικούς δρόμους και γειτονιές των όμορων Δήμων.

«Ευχόμαστε οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου να προχωρήσουν άμεσα ώστε, μαζί με την προγραμματιζόμενη επέκταση της γραμμής 4 του μετρό να δημιουργηθούν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή», καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet