Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» είναι στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» είναι στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης» ενώνει τη φωνή του με τα συνδικάτα της Ελλάδος και στέκεται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την πολιτική του Ισραήλ, όπως ενημερώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η διοίκηση του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» σημειώνει τα εξής:

Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς μπροστά στο έγκλημα.

Εβδομήντα τρία χρόνια από την καταστροφή, τη Νάκμπα, της 15ης Μαΐου του 1948, όταν μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν διά της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές. Ο λαός της Παλαιστίνης βιώνει μια νέα καταστροφή.

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, αξιοποιώντας την ανοιχτή στήριξη και ανοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και κυβερνήσεων -όπως της Ελλάδος όλα αυτά τα χρόνια- κλιμακώνει την επιθετικότητα του, τους εποικισμούς, τις εξώσεις παλαιστινίων, τη βία, τους βομβαρδισμούς και τις δολοφονίες ακόμη και μικρών παιδιών, ενώ απειλεί με νέα εισβολή εναντίον της Γάζας και νέο αιματοκύλισμα.

Οι εξελίξεις και η επιθετικότητα του Ισραήλ πατάνε στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Η αναγνώριση του αμερικανόπνευστου δήθεν «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», είναι αποδοχή της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης και της βίας του κατακτητή εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα της Ελλάδος που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού. Καταγγέλλουμε και απαιτούμε την παύση κάθε συνεργασίας και στήριξης των Ελληνικών Κυβερνήσεων προς το κράτος δολοφόνο.

Η κυβέρνηση της Ελλάδος να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Τώρα να σταματήσει κάθε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Για να σταματήσει το έγκλημα, για να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet