Ο ΣΠΑΠ συνεχίζει τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ο ΣΠΑΠ συνεχίζει τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς, τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό με την επίβλεψη και τις οδηγίες του δασαρχείου Πεντέλης.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι δασικοί δρόμοι:

  • Από την Πηγή Καρακαντά έως τους Αγίους Ασωμάτους.
  • Από τους Αγίους Ασωμάτους έως τον Κατσουλιέρη.
  • Από την Πηγή Καρακαντά έως την Πύριζα.
  • Όλος ο κάτω παράλληλος δρόμος της Πύριζας.
  • Από την Πύριζα έως την λεωφόρο Πεντέλης – Αγίου Πέτρου.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 15/6 ξεκίνησε η συντήρηση δασικών δρόμων στο Γραμματικό του Δήμου Μαραθώνα με την επίβλεψη και τις οδηγίες του δασαρχείου Καπανδριτίου.

Οι εργασίες θα συνεχισθούν τις προσεχείς ημέρες σε δασικούς δρόμους του Πεντελικού, στα όρια των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου, Μαραθώνα και Πεντέλης που χρήζουν συντήρησης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέρνουμε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο εδώ και πέντε χρόνια, να υλοποιούμε πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων του Πεντελικού, πάντα σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του ΣΠΑΠ, συνδράμοντας έτσι τα αρμόδια δασαρχεία, που έχουν εκ του νόμου την συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

»Η συντήρηση των δασικών δρόμων αποτελεί συνεχή και επιτακτική ανάγκη, δεδομένου ότι η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι αδύνατη σε κατεστραμμένο δασικό δίκτυο.

»Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των δασικών δρόμων βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχισθούν τις προσεχείς ημέρες με αμείωτους ρυθμούς σε δασικούς δρόμους του Πεντελικού στα όρια των Δήμων Μελών του ΣΠΑΠ, που χρήζουν συντήρησης, πάντα με την επίβλεψη και τις κατευθύνσεις των αρμόδιων δασαρχείων, ώστε με την ολοκλήρωσή τους να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο μεγαλύτερο τμήμα του δασικού δικτύου, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την ταχύτερη καταστολή σε περίπτωση ανάγκης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet