Πέντε σύλλογοι των Βορείων ενάντια στον ΣΜΑ στα Μελίσσια
Κοινωνία

Πέντε σύλλογοι των Βορείων ενάντια στον ΣΜΑ στα Μελίσσια

Πέντε σύλλογοι της περιοχής των Βορείων επαναφέρουν το ζήτημα της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στα Μελίσσια, σημειώνοντας ότι μετά από μήνες, δεν έχουν λάβει απαντήσεις στις επιστολές που απέστειλαν στους υπεύθυνους.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

  • Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου.
  • Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δήμου Πεντέλης «Η Πεντέλη μας».
  • Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νέου Αμαρουσίου «Το Νέο Μαρούσι».
  • Φυσιολατρική Κίνηση «Βριλησσός».
  • Σύλλογος Πολιτών υπέρ των ρεμάτων «ΡΟΗ».

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι σύλλογοι αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Στις 9/12/2020, μόλις δημοσιεύτηκε ο νόμος με τον οποίο χωροθετήθηκε Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στα Μελίσσια σε περιοχή δασική, αναδασωτέα και εντός της ζώνης απόλυτης προστασίας της Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου, σύλλογοι της περιοχής με επιστολές μας στις προς την παλιά και προς τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ ζητήσαμε την επανεξέταση αυτής της βλαπτικής επιλογής. Έχουν ήδη περάσει τέσσερις μήνες χωρίς απάντηση.

  • Στις 15/2/2021 στάλθηκε στον Δήμο Πεντέλης επιστολή με την οποία ζητούσαμε τα υδρολογικά και γεωλογικά στοιχεία από τις παλαιότερες μελέτες για το Νεκροταφείο και μετά από υπόδειξή του (16/3/21),   το ίδιο αίτημα υποβλήθηκε στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση στις  14/4/21.  Έχουν περάσει τρεις & ένας μήνες αντίστοιχα, χωρίς απάντηση.
  • Στις 22/2/2021 στάλθηκε επιστολή στον Δήμο Πεντέλης με την οποία ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τις μελέτες και τα προγραμματιζόμενα έργα στον συγκεκριμένο χώρο. Έχουν ήδη περάσει τρεις μήνες  χωρίς απάντηση.
  • Στο πλαίσιο της ενημέρωσης οι σύλλογοι έστειλαν από τις 25/2/21 σχετικές επιστολές στον κ. περιφερειάρχη από τον οποίο ζητούσαν συνάντηση. Έχουν ήδη περάσει τρεις μήνες χωρίς απάντηση.

Τέλος, ενημερωτική επιστολή στάλθηκε στις 5/3/2021 στα κοινοβουλευτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της Ν.Δ. Προς τιμήν τους οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝ.ΑΛ., του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25 ανταποκρίθηκαν με την υποβολή ερωτήσεων ή αναφορών στον αρμόδιο υπουργό.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet