ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Η κοινωνία να συνεχίσει τον αντιφασιστικό-αντικαπιταλιστικό αγώνα μέχρι την οριστική ανατροπή του φασισμού
el.wikipedia.org
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Η κοινωνία να συνεχίσει τον αντιφασιστικό-αντικαπιταλιστικό αγώνα μέχρι την οριστική ανατροπή του φασισμού

Με αφορμή την επέτειο για τα 75 χρόνια από την έναρξη της Δίκης της Νυρεμβέργης, η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), αναφέρει ότι «ο φασισμός συνεχίζει να υπάρχει ως μια “ανοιχτή” επιλογή των καπιταλιστών ανά πάσα στιγμή».

Ειδικότερα, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Την 20η Νοέμβρίου συμπληρώνονται 75 χρόνια από την έναρξη της διεθνούς δίκης των στρατιωτικο-πολιτικών στελεχών του ναζισμού, των υπεύθυνων για ασύλληπτης βαρβαρότητας εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όσα στελέχη φασίστες εγκληματίες καταδικάστηκαν στη Δίκη της Νυρεμβέργης, δεν παρέμειναν για πολύ στις φυλακές.

Απελευθερώθηκαν, φυγαδεύτηκαν και αξιοποιήθηκαν στη συνέχεια ως στελέχη του ΝΑΤΟ.

Πρόσφατα στην Ελλάδα καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όμως χρειάζεται επαγρύπνηση γιατί δεν ξεμπερδέψαμε οριστικά, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες απόπειρες να απαγορευθεί η πολιτική και συνδικαλιστική δράση, στο όνομα της πανδημίας.

Στη Νυρεμβέργη δικάστηκαν και καταδικάστηκαν ο ναζισμός και οι ηγέτες του, πριν 75 χρόνια, ο φασισμός συνεχίζει όμως να υπάρχει ως μια «ανοιχτή» επιλογή των καπιταλιστών ανά πάσα στιγμή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό και τη νεολαία μας, να συνεχίσουν τον αντιφασιστικό-αντικαπιταλιστικό αγώνα μέχρι την ανατροπή και την εξάλειψη του σάπιου συστήματος που γεννά τον φασισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet