ΠΕΣΥΔΑΠ και ΔΙΚΕΠΑΖ στην «πρώτη γραμμή» της μάχης με τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΕΣΥΔΑΠ και ΔΙΚΕΠΑΖ στην «πρώτη γραμμή» της μάχης με τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Από την πρώτη στιγμή χθες (4/8) το μεσημέρι, οπότε και εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, ο ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά) και το ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) κινητοποιήθηκαν για να προσφέρουν υποστήριξη τόσο στις προσπάθειες κατάσβεσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, όσο και προς τα δεσποζόμενα ή αδέσποτα ζώα που βρέθηκαν εγκλωβισμένα στην περιοχή της μεγάλης φωτιάς.

Μαζί με τα μέλη της διοίκησης, Μ. Ευθυμιάδη και Δ. Τσατσαμπά, η ομάδα και τα οχήματα Πολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ έφτασαν πολύ γρήγορα στην περιοχή των επιχειρήσεων, αναλαμβάνοντας καθήκοντα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής, μέχρι αργά τη νύχτα.

Από σήμερα το πρωί, επίσης, ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ βρίσκονται στην περιοχή και τοποθετούν ζωοτροφές σε επιλεγμένα σημεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η φωτιά για τα αδέσποτα ζώα.

Σε σχετική δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, τονίζει ότι τα ίδια συνεργεία είναι επιφορτισμένα με το καθήκον να παράσχουν κάθε βοήθεια και να μεταφέρουν για νοσηλεία στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ κάθε αδέσποτο ζώο που θα εντοπιστεί να χρήζει περαιτέρω φροντίδας και περίθαλψης στις πυρόπληκτες περιοχές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet