ΠΕΣΥΔΑΠ: Να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης η υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης σε κατοικημένες περιοχές
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΕΣΥΔΑΠ: Να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης η υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης σε κατοικημένες περιοχές

Υπερασπιζόμενος την ποιότητα ζωής των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στις αστικές περιοχές της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά, ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα εντείνει προς κάθε κατεύθυνση τις προσπάθειες του για την υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης της ΔΕΗ, αλλά και την αναδάσωση του όρους Αιγάλεω, όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αυτό αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του, αποδεχόμενη την εισήγηση του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, με την υποβολή σχετικού αιτήματος προς τον πρωθυπουργό και τα συναρμόδια υπουργεία.

Δυστυχώς πάνω από τις αστικές περιοχές της ευρύτερης και συστηματικά υποβαθμισμένης δυτικής περιοχής, διέρχονται και συγκλίνουν σήμερα πολλές εναέριες γραμμές υψηλής τάσης και υπάρχουν πλήθος από πυλώνες  της ΔΕΗ, επισημαίνει το Δ.Σ.

Σκοπός του ΠΕΣΥΔΑΠ είναι να ολοκληρωθεί, μέσα από ένα σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, η υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων υψηλής τάσης που επί δεκαετίες διέρχονται πάνω από αστικές περιοχές των Δήμων Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη-Ρέντη, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας κ.ά.

Η αποξήλωση των εναέριων γραμμών και των πυλώνων τους και η επιτακτική ανάγκη υπογειοποίησης τους έχει να κάνει με την υγεία και την ποιότητα της ζωής χιλιάδων πολιτών, καθώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται και τα ισχυρά μαγνητικά πεδία που αναπτύσσονται έχουν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση σοβαρών ασθενειών, σύμφωνα με τις διαθέσιμες επιστημονικές έρευνες.

Η διοίκηση υπενθυμίζει ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ έχει από χρόνια υλοποιήσει, με τη συνεργασία επιστημονικών φορέων και ΑΕΙ, μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και μαγνητικών πεδίων που παράγονται σε κατοικημένες περιοχές από εναέριες γραμμές μεταφοράς ενέργειας, υπαίθριους μετασχηματιστές υψηλής και μέσης τάξης και κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Για τον λόγο αυτόν έχει ως βασική διεκδίκηση από την κεντρική διοίκηση την ένταξη των Δήμων-μελών του, που βρίσκονται στην ευρύτερη δυτική περιοχή του Λεκανοπεδίου, σε πρόγραμμα υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ, χωρίς αυτή τη φορά να υποστούν τις γνωστές διακρίσεις προς όφελος περισσότερο… «προνομιούχων» περιοχών του Λεκανοπεδίου.

Και το ίδιο ακριβώς θα πράξει για την αναδάσωση και ανάδειξη ενός «περιφρονημένου» βουνού, όπως το όρος Αιγάλεω, επί του οποίου ο ΠΕΣΥΔΑΠ υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια δράσεις προστασίας και αναβάθμισης σε πολλά επίπεδα, καταλήγει το Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet