ΠΙΣ: Η χρήση των self tests δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας
in.gr
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΙΣ: Η χρήση των self tests δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) τονίζει ότι η χρήση των self tests δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά ένα μικρό βήμα για τον πιθανό εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων. Υπερτερεί ο ευρύς έλεγχος του πληθυσμού με rapid test και PCR, όπως ενημερώνει το Δ.Σ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ΠΙΣ καλεί τους πολίτες να κάνουν υπεύθυνη χρήση και στη συνέχεια να δηλώνουν το ακριβές αποτέλεσμα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ιατρικός κόσμος της χώρας είναι πρόθυμος να βοηθήσει κάθε πολίτη ή ασθενή, σχετικά με το χρονικό παράθυρο της διάγνωσης, τις οδηγίες ιχνηλάτησης, αυτό-απομόνωσης και τις εξειδικευμένες θεραπευτικές οδηγίες, επισημαίνει η διοίκηση.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπογραμμίζει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την ευρεία χρήση των self tests και επισημαίνει:

  • Δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες. Ως συνέπεια αυτού μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και αύξηση της διασποράς του ιού.
  • Η καταγραφή των αποτελεσμάτων από τους πολίτες θα πρέπει να είναι ειλικρινής, ώστε να μην προκύψει εσφαλμένη ή μη ενημέρωση του εθνικού μητρώου Covid-19, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη διασπορά της νόσου.
  • Η διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων από τη διαδικασία του αυτοελέγχου, θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε..
  • Η διαχείριση και η επιτήρηση της νόσου COVID-19 μέσω των τεστ διάγνωσης, καθορίζεται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, απαιτεί πιστοποιημένο προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές) και σαφές πλαίσιο προδιαγραφών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι η διαδικασία του αυτοελέγχου για να αποδώσει, προϋποθέτει σωστή δειγματοληψία και χρήση των αποτελεσμάτων.

Καλούμε τους πολίτες να αναζητούν ιατρική συμβουλή για όλα τα ανωτέρω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet