ΠΟΠ-ΟΤΑ: Η κυβέρνηση βάζει φωτιά στις εργασιακές σχέσεις
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΟΠ-ΟΤΑ: Η κυβέρνηση βάζει φωτιά στις εργασιακές σχέσεις

«Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία της Covid-19, με έναν καταιγισμό νομοθετικών ρυθμίσεων, συχνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, βάζει φωτιά στις εργασιακές σχέσεις και μάλιστα σε εργαζόμενους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και των οικογενειών τους για το γενικότερο καλό και το συμφέρον της κοινωνίας» δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Θεωρεί ότι «αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί την κυβέρνηση», που, σύμφωνα με την ΠΟΠ-ΟΤΑ, δεν αναγνωρίζει την πολύτιμη προσφορά των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού στην ΠΝΠ της 1-5-2020 αναθέτει στους εργαζόμενους καθαριότητας ΥΕ 16 των Δήμων να καθαρίζουν σχολικά κτήρια, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι αυτοί θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τελικά θα λείψουν από τους δρόμους των πόλεων, όπου τους έχουν ανάγκη οι πολίτες «τις δύσκολες ώρες που διανύουμε».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση νομοθετεί για ευρύτερη εργασία των σχολικών καθαριστριών χωρίς να κάνει κανέναν λόγο για τις αμοιβές τους και αδιαφορεί για τη μονιμοποίησή τους, «αφού αποδεδειγμένα είναι πολύτιμες για την καθαριότητα και την απολύμανση των σχολικών κτηρίων».

«Νομοθετούν επίσης στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος στο άρθρο 91 ότι μπορούν οι ιδιώτες να μισθώνουν οχήματα των Δήμων, φορτηγά και απορριμματοφόρα για εκτέλεση έργου, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες για ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα διευκολύνοντας τους ιδιώτες να μην επενδύσουν κεφάλαια. Στο ίδιο νομοσχέδιο στο άρθρο 93, ανατρέπουν τον προγραμματισμό των Δήμων του Ιονίου, εμπλέκοντας την Περιφέρεια, την ίδια στιγμή που αντιδρούν σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς» αναφέρει η ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις ρυθμίσεις αυτές, διότι θα υπάρξουν «δικαιολογημένες» αντιδράσεις από τους εργαζόμενους. Όπως σημειώνει, «πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί επιτέλους ότι η πανδημία της Covid-19 έδειξε σε όλους ότι οι εργαζόμενοι σε όλο το φάσμα του Δημοσίου και τους ΟΤΑ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δεν μπορεί να τους αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα δεχτούμε με κανέναν τρόπο την επίθεση στους συναδέλφους μας, την ίδια στιγμή που εδώ και αρκετούς μήνες ζητάμε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και εκείνος αρνείται να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

«Για μια ακόμη φορά καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να νομοθετεί με αυτόν τον τρόπο και να μας καλέσει ο υπουργός να συζητήσουμε, διαφορετικά όλα τα παραπάνω θα καταργηθούν από τους εργαζόμενους στην πράξη» προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet