Πρόγραμμα μετρήσεων ακτινοβολίας και 5G από τον ΣΒΑΠ
Σύνδεσμοι-Φορείς

Πρόγραμμα μετρήσεων ακτινοβολίας και 5G από τον ΣΒΑΠ

Μετρήσεις για ακτινοβολία και για 5G θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ).

Ειδικότερα, ο ΣΒΑΠ αναφέρει:

«Λόγω της φάσης που βρίσκεται η ανάπτυξη του δικτύου του 5G από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και λόγω της διάχυτης ανησυχίας που επικρατεί στους πολίτες κυρίως εξαιτίας της άγνοιας για τις νέες τεχνολογίες και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις αυτών στην υγεία, ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων ξεκινά μία δράση για την χαρτογράφηση των Δήμων του Β. – Β.Α. Τομέα της Αττικής ως προς τις ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές.

Η καταγραφή της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας θα γίνεται με κινητό σταθμό μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στις συχνότητες από 420 MHz μέχρι 6GHz που συμπεριλαμβάνει και τις νέες συχνότητες που λειτουργεί το 5G.

Το όχημα εξοπλισμένο με τον κατάλληλο εξοπλισμό, με ειδική διάταξη μετρήσεων, που τοποθετείται στην οροφή του οχήματος, θα λαμβάνει συνεχώς μετρήσεις, ελέγχοντας τις εκπομπές της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και συγκρίνοντας τες με τα όρια αναφοράς.

Είναι άλλη μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου, στο πλαίσιο των δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων και την προστασία της υγείας των πολιτών, παράλληλα με τις τεχνολογικές εξελίξεις».

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα αναρτώνται στο site του Συνδέσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet