ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία στις 10/5 – Τα μέτρα για την ασφάλεια της κοινότητας ανύπαρκτα
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία στις 10/5 – Τα μέτρα για την ασφάλεια της κοινότητας ανύπαρκτα

«Με έκπληξη, την οποία διαδέχτηκε η οργή και η αγανάκτηση πληροφορήθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα και η ελληνική κοινωνία την απόφαση της Υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης ν’ ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις 10 Μαΐου 2021 ακριβώς όπως έκλεισαν στις 10 Φεβρουαρίου, δηλ. χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ το σχολικό έτος παρατείνεται έως τις 25 Ιουνίου 2021», όπως αναφέρει η διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο ΣΕΠΕ σημειώνει:

Η μακρόχρονη αναστολή λειτουργίας των σχολείων έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην κοινωνική ανάπτυξη, την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση και τη μορφωτική εξέλιξη των μαθητών και μαθητριών.

Οι ευθύνες του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης γι’ αυτήν την εξέλιξη είναι βαρύτατες. Αφορούν στο γενικότερο πλήρως αποτυχημένο επιδημιολογικό μοντέλο που ακολούθησε η κυβέρνηση, αφού αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να προχωρήσει σε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, ίδρυση νέων ΜΕΘ, μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση στον πληθυσμό, προχώρησε σε ένα παρατεταμένο lockdown από τα αυστηρότερα και πιο μακρόχρονα διεθνώς, με αποτέλεσμα την εκτίναξη των θανάτων, την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, ένταση της υγειονομικής κρίσης και ταυτόχρονα, ένταση της οικονομικής ύφεσης αλλά και μια πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά δεδομένα εκπαιδευτική κρίση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet