ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Ντροπή τους που μειώνουν τα self tests για την εκπ/κή κοινότητα από δύο σε ένα την εβδομάδα
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Ντροπή τους που μειώνουν τα self tests για την εκπ/κή κοινότητα από δύο σε ένα την εβδομάδα

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να περιοριστεί η χορήγηση δωρεάν self tests, από δύο σε ένα την εβδομάδα, για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) Αμαρουσίου καλεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ, τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ, καθώς και τους φορείς του γονεϊκού κινήματος σε συντονισμό κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Με έκπληξη, την οποία διαδέχτηκε η οργή και η αγανάκτηση, πληροφορήθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα και η ελληνική κοινωνία την απόφαση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να περιοριστεί η χορήγηση δωρεάν self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς από δύο σε ένα εβδομαδιαία από την προσεχή εβδομάδα (17/5/2021) κι όλα αυτά ύστερα από την απόφαση της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης ν’ ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις 10 Μαΐου 2021, ακριβώς όπως έκλεισαν στις 10 Φεβρουαρίου, δηλαδή χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας που να αφορά την αραίωση των τμημάτων, ενώ το σχολικό έτος παρατείνεται έως τις 25 Ιουνίου 2021.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 θα απαιτείται ένα και όχι δυο self tests για την είσοδο στα σχολεία, είναι απαράδεκτη. Ήδη σε τέσσερις μέρες λειτουργίας των σχολείων από τις 10/5/2021 έχουν κλείσει σχεδόν 100 σχολεία και εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet