Ενάντια στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ενάντια στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε ημερίδα για το δημογραφικό για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και παιδικούς σταθμούς, έως τις 18:00, o Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» τονίζει ότι κλάδος θα βρεθεί απέναντι στην απόπειρα αυτή.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «είναι ακόμα πιο προκλητικό πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει σταθερά στον δρόμο της υποβάθμισης και απαξίωσης του ολοήμερου, ενώ αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών σωματείων που θα αναβάθμιζαν πραγματικά την λειτουργία του, με ανακοινώσεις – πυροτέχνημα επιδιώκοντας να ρίξει “στάχτη στα μάτια” των εργαζομένων».

Ακόμη, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών σημειώνει: «Ξεκαθαρίζουμε προς την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ότι κάθε απόπειρα να εφαρμόσει τα σχέδιά της εις βάρος των ίδιων των μαθητών μας, αλλά και εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, με ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, μετακινήσεις για συμπλήρωση ωραρίου και αύξηση του εργάσιμου χρόνου, θα βρει τον κλάδο απέναντι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet