ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Κανείς να μη λείψει από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6 Μαΐου
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Κανείς να μη λείψει από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6 Μαΐου

«Εκατόν τριάντα πέντε χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να την καταργήσει», όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο ΣΕΠΕ σημειώνει:

H κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών, ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της ευελιξίας. Η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Κυριακής-αργίας για περισσότερους κλάδους, καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν σημαντικό χτύπημα στα δικαιώματά μας, στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης και της δράσης των συνδικάτων.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Την ώρα που πεθαίνουν δεκάδες καθημερινά εκτός ΜΕΘ και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εκρηκτική, αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ενώ οι προσλήψεις είναι δραματικά ελάχιστες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Όλες και όλοι συμμετέχουμε στην απεργία της 6ης Μαΐου και δίνουμε δυναμικό «παρών» σε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10 το πρωί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet