ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης: Νέα πρωτοβουλία για την ανάδειξη των ανθρακωρυχείων στην Αλσούπολη
Κοινωνία

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης: Νέα πρωτοβουλία για την ανάδειξη των ανθρακωρυχείων στην Αλσούπολη

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης», με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από την εκτέλεση των 22 αγωνιστών του ΕΑΜ, στην πλειονότητά τους ανθρακωρύχοι, στο μπλόκο της Καλογρέζας, «νιώθοντας ταξικό και ιστορικό χρέος να τιμήσει όλους όσοι έδωσαν τον ιδρώτα τους και το αίμα τους στις στοές και στους αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής και της τιμής της εργατικής τάξης και για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους δωσίλογους», όπως σημειώνει, εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόθεση της δημοτικής αρχής της Ν. Ιωνίας να μετατρέψει τον χώρο της περιοχής των ανθρακωρυχείων στην Αλσούπολη σε  σταθμό των δημοτικών απορριμματοφόρων, «θάβοντας έτσι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Ν. Ιωνίας».

Επίσης, ο φορέας αποφάσισε:

  1. Να προσφέρει από  το ταμείο του Συλλόγου χρηματικό ποσό για την κατασκευή  τιμητικής πλακέτας αφιερωμένη στους αγώνες των ανθρακωρύχων.
  2. Να  διοργανώσει, σε συνεργασία με τα σωματεία και τους φορείς της Ν. Ιωνίας και των όμορων Δήμων, ειδική εκδήλωση για την τοποθέτηση της πλακέτας σε εμφανές σημείο του συγκεκριμένου χώρου (στο μοναδικό, επιφανειακό ορατό ίχνος που διασώζεται, στο σιλό, γνωστό και ως πύργος φόρτωσης).
  3. Να καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Ιωνίας για απόφαση απαλλοτρίωσης του οικοπέδου και μετατροπή του σε δημόσιο χώρο για την κάλυψη των ψυχαγωγικών, πολιτιστικών και αθλητικών αναγκών των κατοίκων και κατασκευή ιστορικού μνημείου που να μαρτυρά την ύπαρξη και λειτουργία των ανθρακωρυχείων και τους αγώνες των εργατών τους, κοντά στο σιλό.
  4. Να καλέσει τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, να στηρίξουν την πρότασή μας με ανάλογες  αποφάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet