ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Τετάρτη 15/9 στα Προπύλαια
Eurokinissi.gr
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Τετάρτη 15/9 στα Προπύλαια

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους φοιτητές στη συγκέντρωση που θα γίνει στα Προπύλαια την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει: «Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με χιλιάδες προβλήματα με τη συνεχιζόμενη πανδημία, εξαιτίας της επιμονής της κυβέρνησης να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή της, αλλά και λόγω των παλιών και νέων αντεργατικών νόμων, που η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να εφαρμόσει.

»Τα σχολεία ανοίγουν φέτος χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης εκπαιδευτικών και μαθητών και με πρωτόκολλα που τα καθιστούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Επιπλέον η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς αντιμέτωπους με την περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων (αυτονομία, αξιολόγηση) και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών (νόμος Χατζηδάκη).

»Από το τέλος Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις στο υπουργείο Παιδείας και στις Διευθύνσεις με πρωτοβουλία Συλλόγων και ΕΛΜΕ. Κλιμακώνουμε με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, γονιών, φοιτητών και μαθητών την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, στα Προπύλαια. Στο συλλαλητήριο καλούν με κοινή απόφασή τους και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ.

»Συμμετέχουμε μαζικά, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, διεκδικούμε μέτρα τώρα για να έχουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

»Να πάρει η κυβέρνηση πίσω τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της. Δεν χαρίζουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet