ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ζητήματα των ειδικών σχολείων στις 29/9
Φωτογραφία: minedu.gov.gr
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ζητήματα των ειδικών σχολείων στις 29/9

Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» συμμετέχει και καλεί όλους τους ΣΕΠΕ κι τις ΕΛΜΕ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ζητήματα των ειδικών σχολείων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 17:00.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» αναφέρει σχετικά:

«Απαιτούμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας και απαντήσεις στα αιτήματά μας. Χρηματοδότηση για να εξασφαλιστούν οι αυξημένες ανάγκες στη λειτουργία των ειδικών σχολείων (εξοπλισμός, εποπτικό υλικό, είδη καθαριότητας, θέρμανση κ.ά.

Όροι λειτουργίας: μικρότερα τμήματα, Συγκεκριμένα για τη μεταφορά: Μαθητές μένουν σπίτι τους λόγω έλλειψης μεταφοράς. Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ, Περιφέρεια Αττικής και Β΄ Διεύθυνση να το λύσουν τώρα.

Διεκδικούμε ενιαίο δημόσιο φορέα μεταφοράς μαθητών. Να καλυφθούν τώρα τα κενά στα ειδικά σχολεία. Λείπουν ΕΕΠ και ΕΒΠ στα ειδικά μας σχολεία, αλλά και αρκετοί που έχουν αιτηθεί στα δημόσια και καταλήγουν οι γονείς να προσλαμβάνουν και να πληρώνουν π.χ. νοσηλευτές και όχι μόνο.

Να καλυφθούν τώρα τα μεγάλα κενά στην παράλληλη στήριξη στα γενικά σχολεία, ώστε να έχει κάθε παιδί με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες τον ειδικό εκπαιδευτικό του (κι όχι να έχει κάθε εκπαιδευτικός 2 και 3 παιδιά). Να καταργηθεί η διάταξη ή
παράλληλη ή ΕΒΠ. Απαιτούμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας για τα μεγάλα κτηριακά προβλήματα των ειδικών μας σχολείων και συγκεκριμένα: Να ιδρυθεί το ειδικό νηπιαγωγείο και να στεγαστούν το Ειδικό Σχολείο Μεταμόρφωσης και Ν.Ιωνίας σε κατάλληλα σύγχρονα δημόσια κτήρια.

Καλούμε τους παρακάτω φορείς, όλους τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΛΜΕ να πάρουν μέρος:

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και 6ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αθηνών, 10ου Ειδικού Δημ. Αθηνών, ΕΕΕΚ Αιγάλεω, ΕΕΕΕΚ Τυφλών-Πολυανάπηρων Αιγάλεω, ΚΕΑΤ, Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών “ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ”, “ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”, “ΣΩΚΡΑΤΗΣ”, “ΠΛΟΥΜΙΔΗΣ”, Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Συντονική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet