ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Όλοι στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Πέμπτη 1/10
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Όλοι στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Πέμπτη 1/10

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» χαιρετίζει τις μαθητικές  κινητοποιήσεις, καθώς -όπως σημειώνει- «ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη Μόρφωση και την Υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας!».

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα, απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς, στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες, στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις» τονίζεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Ο σύλλογος καλεί «τους συναδέλφους να βρεθούν κοντά στους μαθητές, να μπουν μπροστά, απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να υπερασπιστούν τον δίκαιο αγώνα των μαθητών», ενώ απαιτεί:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15.
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας, που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Τέλος, ο «Γ. Σεφέρης» ενημερώνει ότι συμμετέχουμε μαζικά, μαζί με τους μαθητές, στη συγκέντρωση την Πέμπτη 1/10 στα Προπύλαια, στις 12:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet