Σε εγρήγορση παραμένει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για το επίδομα ΒΑΕ
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σε εγρήγορση παραμένει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για το επίδομα ΒΑΕ

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Στη συνάντηση ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να μην υπάρξει περικοπή του επιδόματος, ώσπου να αποφασισθεί η καινούργια του μορφή, ενημερώνει το συνδικάτο των εργαζομένων.

Όπως ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποί του, το πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί έχει παραδοθεί στο υπουργείο από την αρμόδια επιτροπή, αλλά δεν έχει ακόμα ληφθεί πολιτική απόφαση για το επίδομα. Αυτή αναμένεται με «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός επιβεβαίωσε, όπως λέει το Συνδικάτο, ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έχει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και κάποιες κατηγορίες εργαζομένων να ενταχθούν και κάποιες να απενταχθούν. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι η προοπτική είναι να απενταχθούν ακόμα περισσότερες κατηγορίες, εφόσον πραγματοποιηθούν μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου, με νέο θεσμικό πλαίσιο.   

Από πλευράς Συνδικάτου επισημάνθηκε ότι «σε έναν κλάδο που μετρά δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους εργάτες, δεν θα δεχθούμε καμία περικοπή ή απένταξη εργαζομένων από το επίδομα. Αντίθετα διεκδικούμε να ενταχθούν και νέοι εργαζόμενοι στο καθεστώς των ΒΑΕ, κάτι που προφανώς και δεν μπορεί να έχει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα». Επίσης τόνισαν ότι «με ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, δεν υπάρχουν γιατροί εργασίας και τεχνικοί εργασίας με μόνιμη και σταθερή δουλειά και δεν πραγματοποιούνται μελέτες επαγγελματικού κινδύνου».

«Συνάδελφοι τώρα να χτυπήσει γενικός συναγερμός. Τα σωματεία του κλάδου άμεσα να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους. Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς. Παραμένουμε σε ετοιμότητα για να δώσουμε μαχητική απάντηση όταν η κυβέρνηση ανακοινώσει τους σχεδιασμούς της. Αν νομίζουν ότι με τον νόμο “έκτρωμα” του Χατζηδάκη θα περάσουν τέτοιες ανατροπές είναι βαθιά γελασμένοι. Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 4 του Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet