Σημαντικές συναντήσεις του ΣΠΑΥ στον Δήμο Καλαβρύτων
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σημαντικές συναντήσεις του ΣΠΑΥ στον Δήμο Καλαβρύτων

Στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Δήμο Καλαβρύτων συνεχίστηκε το οδοιπορικό του ΣΠΑΥ, στο πλαίσιο των διευρυμένων συναντήσεων που πραγματοποιεί με στόχο να εξάγει την τεχνογνωσία του και να αναδείξει τα οφέλη της από κοινού πανελλαδικής συνεργασίας για την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας μας.

Τα Καλάβρυτα με την πλούσια ιστορία και βιοποικιλότητα, αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό του οδοιπορικού που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, προτάσεων, εμπειριών όλων των εμπλεκόμενων φορέων των ορεινών όγκων της χώρας και με κύριο σκοπό να αναδειχθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πραγματικό κύτταρο της Πολιτικής Προστασίας για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της πατρίδας μας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ και δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο υποδέχτηκε ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος. Ενώ παρόντες ήταν επίσης οι δήμαρχοι Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής και Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης.

Ο ΣΠΑΥ αναφέρει ότι «ο οικοδεσπότης δήμαρχος είχε συμμετάσχει διά ζώσης και στο 2ο Forum του ΣΠΑΥ και είχε “ταρακουνήσει” τους πάντες με τις ωμές αλήθειες που εξέφρασε, σχετικά με το τρόπο που λειτουργεί η πολιτική προστασία, τον ακρωτηριασμό των Δήμων, την έλλειψη πόρων και τα “μεγάλα λόγια”».

Για το έργο του ΣΠΑΥ, τον «Δεκάλογο Σωτηρίας των Δασών», τις παθογένειες και το πως αυτές μπορούν να ξεπεραστούν, για τους πέντε άξονες που έθεσε η διοίκηση του ΣΠΑΥ στην προστασία του Υμηττού, για τον εθελοντισμό, τη φιλοδασική συνείδηση και τον Smart Υμηττό έκανε λόγο στην παρουσίασή του ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ακόμη, ο ΣΠΑΥ σημειώνει ότι η σύσκεψη κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και ανέδειξε για μία ακόμη φορά το πού πρέπει να εστιάσουμε και το πώς πρέπει να οργανωθούμε για να λειτουργούμε όλοι με τις ίδιες ταχύτητες.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος παρέδωσε στον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, αναμνηστική τιμητική πλακέτα, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκινά με τον ΣΠΑΥ, εκ μέρους και των 11 δημάρχων – μελών του Συνδέσμου, καθώς θα υπογράψει μνημόνιο για την ανάπτυξη της φιλοδασικής συνείδησης και της προστασίας των δασών, στα πρότυπα που λειτουργεί ο ΣΠΑΥ, υιοθετώντας τις καλές πρακτικές του και αναπαράγοντας το επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας του Συνδέσμου και στη Δυτική Ελλάδα.

Τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτο συνόδευσε ο αντιπρόεδρος και δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας και το επιτελείο του Συνδέσμου αποτελούμενο από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού Αργυρούπολης Βασίλη Κρητικό, τον επιστημονικό συνεργάτη του ΣΠΑΥ Νίκο Κιούση, τον συνεργάτη Δασοπροστασίας ΣΠΑΥ – υποστράτηγο Πυροσβεστικής ε.α. Φώτη Δημαρέση.

Το οδοιπορικό συνεχίζεται με επόμενο σταθμό τη Βόρεια Εύβοια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet