«Πράσινο φως» από Αποκεντρωμένη σε διερευνητικές εργασίες στο Πεντελικό – ΣΠΑΠ: Δεν θα επιτρέψουμε λατομεία στην περιοχή
Σύνδεσμοι-Φορείς

«Πράσινο φως» από Αποκεντρωμένη σε διερευνητικές εργασίες στο Πεντελικό – ΣΠΑΠ: Δεν θα επιτρέψουμε λατομεία στην περιοχή

Ότι «δεν θα επιτρέψει ποτέ την εγκατάσταση νέων λατομείων στο Πεντελικό» τονίζει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με αφορμή τη νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία δίνεται «πράσινο φως» στη διενέργεια διερευνητικών εργασιών από την εταιρεία ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΑΒΕ.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΣΠΑΠ αμέσως μόλις διαπίστωσε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 την ύπαρξη νέας απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής από 25/2/2022 με την οποία ενέκρινε τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών με γεωλογικές μεθόδους, όπως γεωλογική αναγνώριση – χαρτογράφηση, γεωλογική μελέτη χωρίς επέμβαση επί του εδάφους, από την εταιρεία «ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΑΒΕ», σε δημόσια δασική έκταση 107.054,76τ.μ. στη θέση Πύριζα της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου του Δήμου Διονύσου, με σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων ενημέρωσε άμεσα τους αρμοδίους τους Δήμους Διονύσου, Πεντέλης και γειτονικών Δήμων».

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος αναφέρει σχετικά: «Δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε σαφέστατα την επιχειρούμενη εγκατάσταση νέων λατομείων στο Πεντελικό βουνό. Θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε δυνατό μέσο για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση νέων λατομείων στο Πεντελικό μας. Τονίζουμε, δε, ότι παρά την επιμονή των επιχειρηματικών συμφερόντων και όσων κρύβονται πίσω από αυτούς θα δώσουμε μάχη κινητοποιώντας τους πολίτες και τις κοινωνίες της Βορειοανατολικής Αττικής απέναντι σε όλους που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το Πεντελικό μας για δικό τους όφελος, μη υπολογίζοντας ότι όλο αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και τη βιωσιμότητα ολόκληρου του Λεκανοπεδίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet