ΣΠΑΠ: Ευρωπαϊκή Ημέρα Εορτασμού του 112
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΠΑΠ: Ευρωπαϊκή Ημέρα Εορτασμού του 112

Για τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ενημερώνει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με αφορμή την 11η Φεβρουαρίου, η οποία έχει καθιερωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ημέρα Εορτασμού του συγκεκριμένου αριθμού.

Όπως αναφέρει ο ΣΠΑΠ το 112 πρόκειται για αριθμό που χρησιμοποιείται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του οποίου οποιοσδήποτε πολίτης ο οποίος αντιμετωπίζει κάποια έκτακτη κατάσταση συνδέεται με τις κατά περίπτωση αρμόδιες αρχές.

Ο ΣΠΑΠ σημειώνει ότι: «Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μόνο 27% των ευρωπαϊκών πολιτών αναγνωρίζουν τη γραμμή 112 ως τον αριθμό έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 70% δεν γνωρίζει καμιά πληροφορία για την ύπαρξη του αριθμού στην χώρα του. Αντίστοιχα, μόνο το 13% των Ελλήνων πολιτών γνωρίζει τη δυνατότητα χρήσης του 112. Με έναν ολοένα αυξημένο αριθμό ευρωπαίων πολιτών να ταξιδεύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή είναι εξαιρετικά αναγκαία».

Στην Ελλάδα το 112 τέθηκε σε πλήρη λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2020. Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν σε 24ωρη βάση. Η κλήση μπορεί να γίνεται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, ακόμα και χωρίς κάρτα SIM, καθώς, δε, και στην περίπτωση που ο καλών δεν έχει κάλυψη ή βρίσκεται εκτός δικτύου . Συν τοις άλλοις, η υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού της γεωγραφικής θέσης του καλούντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet