ΣΠΑΠ και 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων δενδροφύτευσαν στο Πεντελικό
Κοινωνία

ΣΠΑΠ και 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων δενδροφύτευσαν στο Πεντελικό

Το κλείσιμο της πρώτης φυτευτικής περιόδου για το 2022 συνδυάστηκε με δράση δενδροφύτευσης στην περιοχή του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης». Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον ΣΠΑΠ. όπως αναφέρει, και τη συμμετοχή των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων.

Η δενδροφύτευση έγινε με εμπλουτισμό δενδρυλλίων και πρόσθεση ανακυκλωμένου χώματος από κομποστοποίηση κλαδιών, λόγω του βραχώδους της περιοχής και είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση και τη συμπλήρωση δενδρυλλίων στην ήδη αναδασωμένη περιοχή.

Παρόντες στη δράση ήταν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, Βλ. Σιώμος, η αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη και η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Ο κ. Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Κλείνουμε σήμερα την πρώτη φυτευτική περίοδο του 2022 μαζί με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων με τη φύτευση δενδρυλλίων και την πρόσθεση ανακυκλωμένου χώματος από κομποστοποίηση κλαδιών.Είμαστε εδώ στην ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, η οποία έχει στο παρελθόν αναδασωθεί από τον ΣΠΑΠ και σήμερα εμπλουτίζουμε την περιοχή με νέα δένδρα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη σημερινή δράση καθώς βλέποντας τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και τη χαρά στα πρόσωπα των μικρών μας παιδιών γεμίζουμε και εμείς δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον το έργο μας. Η βιωματική μάθηση είναι ο καλύτερος τρόπος να εκπαιδεύσεις τη νέα γενιά, τα παιδιά μας, προκειμένου να κατανοήσουν τη σημασία και τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους καθώς και να καλλιεργήσουν  περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά, αγκαλιάζουν τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς.

Η  σημερινή αυτή δράση της φύτευσης των δενδρυλλίων συνδυάστηκε με το τάισμα των πουλιών με σπόρους που είχαν μαζί τους τα παιδιά. Η εκπαίδευση και το παιχνίδι,σε συνδυασμό με το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών μας, είναι για εμάς η μεγαλύτερη επιτυχία και ικανοποίηση για το έργο μας. Με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και με αμείωτη ένταση θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τους δασκάλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίωνγια την εξαιρετική τους πρωτοβουλία να έρθουν εδώ στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και μαζί με τους μαθητές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι προκειμένου να ξαναζωντανέψει το Πεντελικό μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet