ΣΠΑΠ: Καταδικάζει απερίφραστα την επιχειρούμενη λειτουργία λατομείων μαρμάρου στο Πεντελικό
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΠΑΠ: Καταδικάζει απερίφραστα την επιχειρούμενη λειτουργία λατομείων μαρμάρου στο Πεντελικό

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συγκάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΠ για το θέμα της επιχειρούμενης λειτουργίας λατομείων στο Πεντελικό και συγκεκριμένα από την εταιρεία «Μεγαλιθική ΑΒΕ» στη θέση «Βαθιά Χούνη Άνω Ραπεντώσας».  

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου καταδίκασε κατηγορηματικώς την προωθούμενη εκμετάλλευση και ζητεί από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων-Μελών του να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις κατά της λειτουργίας λατομείων μαρμάρου στο Πεντελικό.

Επίσης, ζητά από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, να κινήσει άμεσα την προβλεπόμενη διαδικασία κατάργησης των λατομικών ζωνών, αφού τα παλαιά λατομεία του Πεντελικού είναι ανενεργά για πολύ παραπάνω από τη δεκαετία που ορίζει ο λατομικός νόμος.

Τέλος, ζητά από την κυβέρνηση, και κυρίως τους αρμόδιους υπουργούς, να βάλουν τέρμα στην επιχειρούμενη καταστροφική, «στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης», εκμετάλλευση, να αναδείξει τα παραπάνω χαρακτηριστικά του Πεντελικού, υλοποιώντας τις πρόσφατες  εξαγγελίες του τ. υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, ενώπιον των δημάρχων και φορέων της περιοχής.

Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν στην έκακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet