ΣΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο συνδρομής καθαρισμών και αποψιλώσεων σε Δήμους – μέλη
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο συνδρομής καθαρισμών και αποψιλώσεων σε Δήμους – μέλη

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο συνδρομής  καθαρισμών και αποψιλώσεων περιοχών στους Δήμους Αρτέμιδας-Σπάτων, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Αμαρουσίου, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου και Γαλατσίου και συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τους καθαρισμούς ξερών χόρτων, κλαριών σε περιαστικές και κατοικημένες περιοχές στους Δήμους – μέλη του, και συγκεκριμένα στους Δήμους Χαλανδρίου και Πεντέλης, με υπαλλήλους που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό. Οι εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ καθαρίζουν και αποψιλώνουν τα σημεία που τους υποδεικνύονται από τα στελέχη των Δήμων – μελών. 

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύνδεσμός μας έχει εκπονήσει και υλοποιεί πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων σε όλους τους Δήμους – μέλη. Φέτος λόγω της Κλιματικής Κρίσης και των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τον χειμώνα έχει ευνοηθεί η πολύ μεγάλη ανάπτυξη χόρτων τα οποία έχουν ξεραθεί και αποτελούν τεράστια ποσότητα εύφλεκτης ύλης σε ολόκληρη την Αττική. Ο Σύνδεσμος πραγματοποιεί καθαρισμούς και αποψιλώσεις με εντατικούς ρυθμούς, σε επίκαιρα αστικά και περιαστικά σημεία των Δήμων – μελών μας με συμβασιούχους υπαλλήλους που τους έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό, με στόχο των καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών.

Χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις, παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του ΣΠΑΠ και επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα και μέσο, προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας σε όσο το δυνατόν περισσότερες αστικές και περιαστικές περιοχές μπορούμε, αλλά και για να προετοιμαστούμε σωστά για κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.

Συνεχίζουμε να φροντίζουμε το περιβάλλον όλο το έτος, με διάφορους τρόπους, όπως η κάθε εποχή του χρόνου επιβάλλει.  Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την προστασία του Πεντελικού αλλά και των Δήμων – μελών μας.

Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις και στους άλλους Δήμους – μέλη μας προκειμένου να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση μπορούμε και να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων – μελών και του Πεντελικού μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet