Θα στηθεί εκ νέου η κάλπη στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του, αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έκανε αποδεκτή την έσταση της δημάρχου Πεντέλης Νατάσσας Κοσμοπούλου και 7 ακόμα προσφευγόντων και προχώρησε στην ακύρωση του υπ’ αριθμ. πρωτ. 328/11-03-2024 πρακτικού της ειδικής συνεδρίασης (αρχαιρεσίες της 11ης Μαρτίου 2024) του Δ.Σ. για την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου και τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου. Το σκεπτικό της απόφασης, που υπογράφει ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος έχει να κάνει με το ποιος Δήμος έπρεπε να συγκαλέσει τη σύγκληση του Δ.Σ. για τις αρχαιρεσίες.

Ειδικότερα, στην απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει: «Εν προκειμένω, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Π.Α.Π. δεν συγκλήθηκε σε ειδική συνεδρίαση για τις αρχαιρεσίες της 11ης Μαρτίου 2024, από τον αντιπρόσωπο του Δήμου – μέλους του Συνδέσμου που αποτελεί και έδρα αυτού, ήτοι του Δήμου Πεντέλης, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 10 ημερών. Εφόσον ο Δήμος Πεντέλης απεμπόλησε το δικαίωμά του να συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, η σύγκληση αυτού όφειλε να γίνει από τον αντιπρόσωπο του Δήμου – μέλους του Συνδέσμου με τον μεγαλύτερο πληθυσμό, ήτοι του Δήμου Χαλανδρίου, σύμφωνα με τις ανωτέρω υπό στοιχείο 7 αποφάσεις. Κατά συνέπεια, οι αρχαιρεσίες της ειδικής συνεδρίασης της 11ης Μαρτίου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π. είναι μη νόμιμες, διότι η σύγκληση αυτού έγινε από αναρμόδιο αντιπρόσωπο, ήτοι τον αντιπρόσωπο του Δήμου Διονύσου».

Ο κ. Βλάσσης Σιώμος, ο οποίος είχε ανανενώσει για πέμπτη συνεχή φορά τη θητεία του στην προεδρία του ΣΠΑΠ στις αρχαιρεσίες που πλέον ακυρώθηκαν, θα είναι πάλι υποψήφιος στις εκλογές, οι οποίες αναμένονται στο αμέσως επόμενο διάστημα, έχοντας πιθανότατα ως κύριο αντίπαλό του τον δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης: