Στην εκδήλωση για τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος
ΣΠΑΠ-ΡΟΗ

Στην εκδήλωση για τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος

Ομιλητής στην εκδήλωση για τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου 2022 στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ήταν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, «η λήξη της αντιπυρικής περιόδου 2022 μας έφερε καλά νέα, καθώς είχαμε πολύ μικρότερες απώλειες σε καμένες εκτάσεις σε σχέση με πέρυσι. Φέτος χάσαμε 238.000 στρέμματα ενώ πέρυσι χάσαμε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο στρέμματα. Στις 7.000 φωτιές που είχαμε φέτος μόνον 7 ξέφυγαν, κάτι που σημαίνει πως οι υπόλοιπες φωτιές αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους. Η ισχύς, ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα του νέου αυτού υπουργείου που έχουμε συστήσει βασίζεται στην αποφασιστικότητα μας να διδασκόμαστε από την εμπειρία και να διορθώνουμε κάθε αστοχία. Εσείς είστε οι πραγματικοί ήρωες, σας θαυμάζουμε και συγκινούμαστε μαζί όταν ακούμε τις δικές σας εμπειρίες».

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν, εκτός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αλέξης Ράπανος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Σκούμας, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου  Αεροπορίας Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Χαράλαμπος Λαλούσης κ.ά.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ ευχαρίστησε τον υπουργό  Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον γενικό γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου για τη εξαιρετική συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά τους σε Δήμους και Συνδέσμους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολύ πιο έγκαιρη σε σχέση με άλλες χρονιές εκταμίευση των ΚΑΠ Πυροπροστασίας, που έγινε κατά την αντιπυρική περίοδο 2022, αλλά και την έξτρα χρηματοδότηση που δόθηκε στα μέσα Ιουλίου, σε Δήμους και Συνδέσμους για περιοχές της χώρας που κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας  από το υπουργείο Εσωτερικών και ζήτησε από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα τον υπερδιπλασιασμό των ΚΑΠ Πυροπροστασίας λόγω του ενεργειακού κόστους, καθώς και για το ότι οι χρηματοδοτήσεις αυτές παραμένουν ίδιες εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΠΑΠ για την εκδήλωση για το τέλος της αντιπυρικής περιόδου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet