Στην πυροσβεστική άσκηση «ΑΙΝΕΙΑΣ ΑΑ 2023» ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ
ΣΠΑΠ-ΡΟΗ

Στην πυροσβεστική άσκηση «ΑΙΝΕΙΑΣ ΑΑ 2023» ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔE Βλάσσης Σιώμος παρευρέθη στην άσκηση πεδίου με κωδική ονομασία «ΑΙΝΕΙΑΣ ΑΑ 2023», για την αντιμετώπιση κινδύνων δασικών πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στην περιοχή Χαμολιά του Δήμου Μαρκοπούλου.

Η άσκηση διοργανώθηκε από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, της εθελοντικής διασωστικής ομάδας ΕΠΟΜΕΑ Μ.Κ. και της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας – Πικερμίου.

Η ασκηση «ΑΙΝΕΙΑΣ ΑΑ 2023» αποσκοπούσε στον έλεγχο μέρους του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης υπήρξε προσομοίωση πυρκαγιάς με χρήση αποκλειστικά καπνογόνων στην ευρύτερη περιοχή Χαμολιάς και Βραυρώνας, καθώς και εικονική κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων: Πυροσβεστική, Τροχαία, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, ΕΚΑΒ κ.ά.

Ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μετά την άσκηση:

«Βρέθηκα σήμερα εδώ, στην πυροσβεστική άσκηση «ΑΙΝΕΙΑΣ ΑΑ 2023», που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στην περιοχή Χαμολιάς Βραυρώνας, με τη συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Γενικής Επιθεώρησης Δασών Αττικής, του Δασαρχείου Πεντέλης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της ΚΕΔΕ, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, των Εθελοντικών Ομάδων κ.λπ.

Παρακολουθήσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι με μεγάλο ενδιαφέρον την προσομοίωση της πυρκαγιάς και όλες τις ενέργειες και την εξέλιξη αυτής έως και το τέλος και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για την άψογη διοργάνωση της άσκησης και κυρίως για τα συμπεράσματα που βγήκαν και συζητήθηκαν, τα οποία θα βοηθήσουν όλους τους φορείς, αλλά και τους πολίτες που παρακολούθησαν, να γίνουν πολύ καλύτεροι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet